FreshRecruitment
Supermarkten en food- & retailformules staan voor een forse uitdaging. Enerzijds groeit de druk om te verduurzamen. Overheden, consumenten én ketens zelf vragen om circulaire oplossingen, minder verspilling en lagere milieubelasting. Anderzijds moeten verbouwingen en nieuwbouw razendsnel verlopen, een dag langer dicht betekent een dag omzetverlies.
De opkomst van Agentic AI in de detailhandel betekent dat supermarkten hun digitale strategieën opnieuw tegen het licht moeten houden om relevant te blijven voor consumenten. Capgemini deelt visies en inzichten om de retail een blik in de nabije toekomst te geven.
De AGF-afdeling is het kloppend hart van elke supermarkt: hier ziet de consument direct hoe vers het aanbod en hoe verzorgd een winkel is. Een retailer kent zijn AGF-categorie, maar er is nog veel meer te ontdekken als je de wereld van de shopper induikt. Nature's Pride onthult hoe intensieve samenwerking leidt tot categoriegroei.
Premium koffiebonen uit Indonesië, met een sterke focus op duurzaamheid en herkomst, maken hun entree in de Nederlandse supermarkten. Wat betekent dit voor het schap - en voor de retailer?
Na jaren van plannen en voorbereiden gaat dit najaar de schop in de grond: KSZ Transport start met de bouw van een gloednieuw kantoor, een warehouse van 10.000 vierkante meter en een laadplein voor het elektrische wagenpark. Een flinke stap vooruit, vinden algemeen directeur Onur Arslan en commercieel directeur Richard Valkenburg.
Circulariteit wordt steeds belangrijker binnen de voedselketen. Maar hoe maak je het concreet én rendabel? Bij Sonac, onderdeel van Darling Ingredients, zetten ze alles op alles om het dier van snuit tot staart te benutten. Door waardevolle eiwitten te winnen uit reststromen zoals botten, vet en bloed, draagt het bedrijf bij aan een efficiënter gebruik van grondstoffen. 'We willen met hetzelfde dier meer mensen kunnen voeden, zonder iets verloren te laten gaan.'
Lisanne Loeff (35) groeide op in een echt ondernemersgezin en runt inmiddels meerdere succesvolle winkels. Sinds juni 2025 is zij franchiseneemster bij Bakker Bart in Harderwijk, en daarmee heeft ze een horecazaak aan haar repertoire toegevoegd. Met haar ervaring in retail én daghoreca vertelt ze waarom deze stap in haar carrière nu juist zo waardevol is.
Het vinden van commercieel talent in Food & Retail is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Bern Hummelink gelooft dat zijn recente commerciële FMCG-ervaring, een uitgebreid netwerk én eigen manier van werken het verschil kunnen maken. 'Ik ben ervan overtuigd dat ik dit kan, omdat ik precies weet hoe deze markt werkt.'
Al veertig jaar is SuperGarant de gespecialiseerde verzekeraar voor de zelfstandige supermarktondernemer. Wat maakt SuperGarant zo interessant voor hen? Robin van den Burg, sinds begin dit jaar de nieuwe ceo van het bedrijf, geeft de antwoorden.
Van 8 tot en met 14 september roept het nationale platform "Samen Tegen Voedselverspilling" Nederlanders op om minder eten te verspillen. 'Een verspillingsvrije levensstijl begint vaak al bij de juiste verpakking', zegt Nathalie Walter, sustainabilitymanager France & Benelux bij Tetra Pak.