Bekijk alle artikelen

Foto: Distirfood

Dirk en Nettorama grote winnaars hoge foodinflatie en post-corona

De hoge foodinflatie en de terugkeer naar school en werk na corona zorgen voor flinke verschuivingen in het zogenoemde maagaandeel. Winnaars zijn softdiscounters, on the go-partijen en ketens buiten de supermarktsector, zoals Action en Hema. De verliezers: horeca, flitsbezorgers en speciaalzaken. De ontwikkelingen op een rij.

Foto: Albert Heijn

AH beschermt personeel en verwijdert naam van naambordje

Personeel van Albert Heijn werkt niet meer met naamkaartjes. De keten verscherpt de huisregels vanwege toenemende agressie, geweld en overlast naar het personeel.

Archieffoto Distrifood

Cao-overleg supermarkten en FNV op 26 juni

Supermarktwerkgevers en FNV gaan op 26 juni in gesprek over de supermarkt-cao.

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn lanceert Scan & Kook in AH-app

Albert Heijn introduceert Scan & Kook in de AH-app. Door een foto te maken van ingrediënten krijgen klanten gepersonaliseerde recepten die ze eenvoudig op hun boodschappenlijst kunnen zetten.

Speciaal witbier, in roze, voor Pinkpop van brouwerij Brand. Foto: brand

Fabrikanten kort: Brand lanceert roze Pinkpopbier

Brand biedt op Pinkpop een roze witbier aan.

Els Dijkhuizen (Heineken) volgt Brenda Smith op als bestuurslid BVA

Els Dijkhuizen (Heineken) volgt Brenda Smith op als bestuurslid BVA

Els Dijkhuizen, marketingdirecteur bij Heineken Nederland, wordt bestuurslid bij BVA (Bond van Adverteerders).

Foto: Distrifood

Plus Diever stelt tabaksverkoop veilig met aankoop Primera

De Primera in Diever komt in handen van Plus-ondernemer Doede Simonides. Zo blijven ook na 1 juli tabakswaren beschikbaar voor zijn klanten.

Foto: Heidi de Vries

Eventsuper van Jumbo-ondernemers Leussink groeit

Niek en Tijn Leussink voorzien dit weekend bezoekers van het festival Mañana Mañana van boodschappen. Hun festivalsupermarkt Eventsuper draait inmiddels volledig zelfstandig. Primeur dit jaar is vijf winkels op Lowlands.

Foto: Shutterstock

AH, Lidl en Jumbo in top-10 sterkste foodretailmerken

Met een tweede plek in de overall ranking is AH het sterkste Nederlandse foodretailmerk. Ook Lidl en Jumbo behoren tot de top-10. Dat blijkt uit het jaarlijkse merkenonderzoek van Hendrik Beerda. Picnic is een van de sterkste nieuwkomers.

Een slager, ter illustratie. Foto: Dennis Wisse

Minister wil meldpunt tegen misbruik arbeidsmigranten in vleessector

Nog voor de zomervakantie moet er een meldpunt komen voor misstanden in de vleessector, waarvan vooral arbeidsmigranten het slachtoffer zijn.

Boon’s Markt-ondernemer Nawin Harpal poseert pal naast zijn supermarkt in het centrum van Utrecht, met op de achtergrond de Domtoren. Foto: Distrifood

Supers kijken naar bevoorrading per boot nu stadslogistiek verandert

In tientallen steden gaat de logistiek per 1 januari 2025 flink veranderen. Zo weert Utrecht oude, vervuilende bedrijfsauto's uit het centrum om de CO2-uitstoot te verminderen. Boon's Markt-man Nawin Harpal gelooft dat goederenvervoer over water uitkomst biedt en droomt van 'De Boon's Boot'.

Een Britse vestiging van Aldi. Foto: Shutterstock

Aldi rukt op in ranglijst waardevolste merken

Aldi is wereldwijd de nummer 91 op de ranglijst van meest waardevolle merken. De discounter is $21 miljard waard, een toename van 22 procent ten opzichte van een jaar eerder. Heineken is het waardevolste Nederlandse merk.

Marianne van Leeuwen (KNVB) overhandigt een Oranje-shirt aan Marit van Egmond (AH), die daar erg blij mee is. Foto: Distrifood

Albert Heijn met 60 ondernemers naar EK na boycot WK in Qatar

Nederlandse bedrijven zijn dit jaar weer volop aanwezig bij het EK voetbal in Duitsland. Zo reist vaste KNVB-sponsor Albert Heijn dit jaar weer met zakelijke relaties af naar de wedstrijden van Oranje.

Foto: Herbert Wiggerman

Clash over verhoging statiegeld dreigt

De verhoging van statiegeld op blikjes dreigt uit te lopen op een confrontatie tussen statiegeldorganisatie Verpact en Inspectie Leefomgeving en Transport. Verpact ziet namelijk niks in het verplicht verhogen van het statiegeld.

Jan Brouwer in 2018, toen nog als ceo van Plus. ©KASTERMANS STUDIO

Jan Brouwer in RvC bij Albert Heijn-franchiser Europa Have

Albert Heijn-franchiser Europa Have kondigt wisselingen in de Raad van Commissarissen aan. Voormalig Plus-ceo Jan Brouwer treedt deze maand toe en is volgend jaar de beoogd opvolger van Ton ten Have als voorzitter.

Een Albert Heijn in Zeist. Foto: Google Maps

Zeist onderzoekt openingstijden op zondag

De gemeente Zeist doet onderzoek naar de openingstijden van winkels.

Foto: Cor Salverius

'Winkelpersoneel ontevreden over klagende klanten en lage lonen'

Bijna de helft van de winkelmedewerkers ervaart regelmatig een negatieve sfeer op het werk. Volgens winkelpersoneel worden klanten steeds ongeduldiger en klagen ze over de hoge verkoopprijzen.

Voedselprijzen stijgen voor derde maand op rij

Voedselprijzen stijgen voor derde maand op rij

De voedselprijzen zijn in mei wereldwijd opnieuw gestegen. Het komt omdat er meer betaald moet worden voor granen en zuivelproducten.