artikel

Even de druk eraf met BubbelFrisss

Fabrikanten 946

‘Als A-merk met een hoge bekendheid was het een logische stap om ook een frisdrank op de markt te brengen’, leggen de marketingmanagers het lanceren van BubbelFrisss uit. ‘DubbelFrisss was destijds de eerste echt verfrissende fruitdrank in Nederland; de perfecte match tussen het fruitige van sap en het dorstlessende van frisdrank. ‘Met BubbelFrisss wordt een nieuwe frisdrank geïntroduceerd met vernieuwende smaken binnen het frisdrankenschap. De laag calorische, koolzuurhoudende drank onder BubbelFrisss verbreed het merk naar een nieuwe categorie’, legt Cindy Voest uit.

Even de druk eraf met BubbelFrisss

Met een merkbekendheid van maar liefst 98 procent en zo’n 3 miljoen huishoudens die jaarlijks bijna 60 miljoen liter van de fruitdrank drinken, zijn we ruim twintig jaar later nog steeds het nummer één merk binnen frisse fruitdranken. Het is dan ook tijd dat we ons met een letterlijk sprankelend drankje met intense fruitsmaak in het frisdrankschap gaan mengen.’

‘Een fles BubbelFrisss bevat maar 19 calorieën per 100ml. Door 15% fruit toe te voegen is de smaak echter vol en intens, zoals men van DubbelFrisss gewend is.’ ‘Juist die smaak is namelijk de nummer één reden voor herhalingsaankoop’, vult Charley Molleman aan. ‘Daar willen we natuurlijk niet aan tornen.’

De introductie van BubbelFrisss gebeurt met maar liefst vijf smaken; de top 5 smaken die zich in pak al hebben bewezen. ‘Zoals de ultieme hardloper appel/perzik maar ook bijv. framboos/cranberry. Deze graag gekochte smaken stoppen we nu in een PET-fles!’

Rapper Ronnie Flex

De recent gelanceerde frisdrank is een vervolg op het al sinds 1996 populaire DubbelFrisss. Voor het laden van het nieuwe frisdrankmerk is gekozen voor de bekende rapper Ronnie Flex. ‘Zijn vibe past helemaal bij onze doelgroep’, leggen de marketingmanagers uit. Die doelgroep is enerzijds jongeren tussen de (pakweg) 14 en 18 jaar en anderzijds hun ouders.

‘Zij moeten de frisdrank tenslotte voor hun kinderen willen kopen.’ In de commercial die momenteel op televisie en social media te zien is, zingt Ronnie Flex dat jongeren al die likes best eens mogen skippen en dat ze gerust eens wat vaker kunnen chillen.

‘Jongeren in deze leeftijdscategorie ervaren veel druk. Om te presteren, om leuk te zijn, om er goed uit te zien, om niets (online) te missen. Met deze commercial, gebaseerd op Ronnies hit Haal me naar boven, willen we de positieve boodschap “Even de druk eraf” meegeven, dat het allemaal best wat luchtiger mag en wat minder serieus.’

Bekijk hier de commercial met Ronnie Flex:

Knallen op de winkelvloer

De campagne rondom BubbelFrisss is weliswaar net gestart, desalniettemin zijn de reacties al veelbelovend, krijgen de marketingmanagers terug. ‘De commercial wordt zeer goed ontvangen door jongeren.’

Nu is het dan ook zaak om de doorvertaling te maken naar de winkelvloer. De plek waar de ouders van deze jongeren de boodschappen voor het gezin doen. ‘Daarom hebben we bewust een frisdrank gelanceerd die aansluit op de belevingswereld van jongeren en verantwoord is voor de ouders. In de succesvolle smaken appel/perzik, framboos/cranberry, witte druif/citroen, appel/zwarte bessen en sinaasappel/mandarijn.’

We willen de positieve boodschap “Even de druk eraf” meegeven, dat het allemaal best wat luchtiger mag en wat minder serieus

‘Voor de ondersteuning van BubbelFrisss wordt een breed pakket van middelen ingezet met onder andere televisie, radio en social media. ‘Zodat het vóór het boodschappen doen al duidelijk is dat we er zijn. Op Facebook mikken we voornamelijk op de ouders, en via YouTube, Snapchat, Instagram en Spotify bereiken we de jongeren.’

Op de winkelvloer gaat BubbelFrisss starten met grote promoties en opvallende schapcommunicatie. ‘En uiteraard gaan we de consument de frisdrank laten proeven. Om mensen duidelijk te maken dat iets lekker is, moet je ze het tenslotte zelf laten ondervinden.’ Om de drempel tot kopen nog iets lager te maken, is bovendien gekozen voor een toegankelijke prijs. ‘Hiermee zorgen we ervoor dat ook dit geen belemmering is.’

Nieuwe look & feel

Het merk DubbelFrisss is dan wel al bijna 25 jaar het nummer één merk binnen frisse fruitdranken, maar dat betekent niet dat je stil moet blijven staan, vertelt Charley.

‘We zijn dan ook constant bezig met vernieuwing. Dat houdt in dat we niet alleen een nieuw product als BubbelFrisss lanceren, maar eveneens de verpakkingen van DubbelFrisss een nieuw jasje hebben gegeven. Voor zowel het reguliere assortiment, de Light varianten als uiteraard de Bronwaters hebben we daarom in week 22 al onze verpakkingen gerelaunched.’

Het frisse fruitdrankenschap is een schap met veel beweging, verklaren ze. ‘Daar moet je, zeker als A-merk, in meegaan.’

De nieuwe frisdrank is echt een grote investering voor Riedel, benadrukken de marketingmanagers tot slot. ‘Met deze frisse en verantwoorde frisdrank willen we de markt flink opschudden. En dat gaan we, met deze grootse introductie en opvallende campagne, duidelijk laten zien!’

Dit artikel is gesponsord door Riedel.

Reageer op dit artikel