AH haalt salade uit winkel om fout etiket

AH haalt salade uit winkel om fout etiket

ZAANDAM - Albert Heijn heeft zijn 'AH Groente & Salade Quinoa Noten'-snacksalade terug uit zijn winkels. Het product bevat ingrediënten die niet op het etiket staan.

Het gaat daarbij om amandel, pistache of sesam, zo blijkt uit de melding van Albert Heijn. Klanten die allergisch zijn voor deze producten worden opgeroepen het product terug te brengen naar de winkel. Het gaat om salades met 28 augustus als uiterste houdbaarheidsdatum. Klanten die het product terugbrengen, krijgen het aankoopbedrag terug.

Aantal recalls dit jaar erg hoog.

De terugroepactie is de volgende in een reeks dit jaar. Distrifood meldde eerder deze week al dat het aantal recalls dat is aangemeld bij de NVWA nu al hoger is dan over heel 2017. Zo moest bijvoorbeeld Albert Heijn recent ook al sla terughalen uit de winkels. Het ging daarbij om kropsla onder het eigen merk waarin sporen van salmonella waren aangetroffen.

Lees ook: Direct recall voor winnaar Product Pitch AH

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.