nieuws

Recall Albert Heijn om salmonella in sla

Vers 1403

ZAANDAM – Albert Heijn doet een recall van kropsla onder het eigen merk. In de sla zijn sporen van salmonella aangetroffen.

Recall Albert Heijn om salmonella in sla
Foto: Shutterstock

Het betreft sla die vanaf 2 augustus is verkocht in de supermarkten van de marktleider. ‘Het consumeren van AH Kropsla kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen’, aldus de supermarktketen. Albert Heijn vraagt klanten die de kropsla in huis hebben die terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag dan vergoed.

Eerder al Franse kipproducten teruggehaald

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Albert Heijn een recall moet doen vanwege de aanwezigheid van salmonella in producten. Halverwege juli haalde de onderneming al de Franse scharrelkipfilet, Franse kipfiletblokjes, Franse kipfilethaasjes en Franse kipdijfilet van het AH-merk uit de winkels. Ook Hoogvliet deed recent een recall vanwege salmonella. In dat geval betrof het varkensvleesproducten.

Lees ook: Aldi haalt kruiden terug vanwege salmonella

Reageer op dit artikel