nieuws

Carrefour opent ‘sail through’-supermarkten

Buitenland 807

Carrefour opent ‘sail through’-supermarkten
Foto: Carrefour

DUBAI – De Franse retailgigant Carrefour heeft in Dubai drie ‘sail through’-supermarkten geopend. Klanten kunnen met hun jacht, boot of jet-ski langsvaren om hun boodschappen af te halen.

Dat meldt de Business Times. Het betreft supermarkten in de buurt van drie stranden in Dubai die een initiatief zijn van de exploitant van de Carrefour-supermarkten in het Midden-Oosten, Majid Al Futtaim Holding. Klanten kunnen met hun jet-ski’s en kleinere vaartuigen naar een ‘aqua pod’ varen waar ze aan het loket kunnen bestellen. Grotere boten kunnen via de telefoon bestellen en krijgen hun boodschappen binnen 45 minuten bezorgd.

Assortiment van driehonderd producten

De varende supermarkten hebben maar een klein assortiment, zo’n driehonderd producten. Daarbij gaat het onder meer om snacks, versassortiment, zonnebrandcrème en zelfzorgmedicatie. ‘Miljoenen consumenten genieten jaarlijks van de geweldige kunstlijn van Dubai. Het is een logische stap om deze klanten met relevante producten te bedienen op een plek waar ze nu nog niet worden bediend’, zo wordt topman Miguel Povedano van Carrefour UAE geciteerd. ‘Het is prachtig dat we onze klanten overal kunnen bereiken. Op het land en op de zee.’

Reageer op dit artikel