Stëlz low calorie cocktails veranderen het ready-to-drink landschap

Stëlz low calorie cocktails veranderen het ready-to-drink landschap

Sinds afgelopen september zijn er 2 nieuwe Stëlz Mixed Classics verkrijgbaar in de Jumbo, via Flink en bij STACH. Een Gin & Tonic op basis van een craft gin, die ontwikkeld is met een distilleerderij uit Amsterdam. De tonic is suikervrij. De andere variant is een Moscow Mule met een premium wodka, gemberbier, een vleugje limoen en een hint van kaneel.

‘Stëlz is begonnen als hard seltzer. Onze nieuwe Mixed Classics zijn klassieke cocktails die we hebben “gehackt”. Dat wil zeggen: cocktails die iedereen kent, maar dan met slechts 4,5% alcohol en 63 kcal per blik. Met deze twee nieuwe producten versterken we de positie van Stëlz als “low alcohol en low calorie-merk,” omdat vergelijkbare cocktails en RTD’s vaak tussen de 6 tot 9% alcohol bevatten en er bovendien 180 calorieën in zitten per serving,’ aldus de omschrijving van Milan Voet, co-founder van Stëlz.

Mixed Classics

De trend van ‘low alcohol en low calorie’, ook wel low & no, zet al een aantal jaren door. Een trend die inspeelt op een bewuste mindset en niet gebonden is aan leeftijd. Consumenten willen gezellig een drankje kunnen doen, maar wel op een verantwoorde manier. De cocktails van Mixed Classics zijn ideaal voor diegene die op zoek zijn naar iets verfrissends, maar niet willen inboeten op kwaliteit en smaak. De Mixed Classics zijn wat dat betreft een mooie toevoeging aan het portfolio, en bieden samen met de hard seltzers voor ieder wat wils.

De Gin & Tonic op basis van een craft gin, die ontwikkeld is met een distilleerderij uit Amsterdam.
De Gin & Tonic op basis van een craft gin, die ontwikkeld is met een distilleerderij uit Amsterdam.

In de afgelopen jaren is Stëlz landelijke marktleider geworden in hard seltzers. Naast retail, komt een groot gedeelte van de omzet uit de exclusieve samenwerking met festivals en studentenverenigingen. Door een deel van de aandelen beschikbaar te stellen voor influencer Monica Geuze (met 1,4 miljoen volgers) is het bereik en de bekendheid onder de doelgroep vergelijkbaar met gevestigde merken. Later hebben festivalorganisators ID&T en This is Live een belang in Stëlz genomen, waardoor Stëlz elk jaar zo’n drie miljoen festivalbezoekers in Nederland en België bereikt. Met deze marketingmix wil Stëlz de harten van Gen Z en millennials veroveren.

Steeds populairdere categorie in de supermarkt

In de horeca is de trend naar premixes al gaande; het is bij gebrek aan personeel een prima oplossing voor bewerkelijke dranken, omdat je een constante kwaliteit biedt. Maar ook in de supermarkt is het segment met hard seltzers en premixen heel hard gegroeid. Het is een segment dat van oudsher veel suiker en calorieën bevat. De Mixed Classics bieden een goed alternatief met minder calorieën en zijn laag in alcohol.

De Moscow Mule met een premium wodka, gemberbier, een vleugje limoen en een hint van kaneel.
De Moscow Mule met een premium wodka, gemberbier, een vleugje limoen en een hint van kaneel.

Stëlz Mixed Classics Gin & Tonic en Moscow Mule staan sinds begin september bij verschillende retailers op het schap. Voet: ‘Ondanks dat deze varianten pas net verkrijgbaar zijn, zien we een veelbelovende rotatie. Mensen verwachten eigenlijk niet dat je bijna hetzelfde resultaat kunt creëren met een laag caloriegehalte.’

Social media-campagnes

Stëlz staat bekend om zijn opvallende campagnes die vaak viral gaan. Het bijzondere is dat deze in-house gemaakt worden door een team van creatievelingen. ‘Zo hebben we al eens een blikje de ruimte in geschoten. Nog nooit eerder gedaan! Dat was onze eerste Diamond Stëlz-campagne. De winnaar van deze actie mocht naar 40 festivals met 10.000 euro zakgeld,’ vertelt Glenn Cornelisse mede-oprichter Stëlz. ‘We hebben een hechte community en je ziet vaak bekende gezichten terugkeren. Ook in de nieuwste campagne voor onze Mixed Classics werkten Tobias Camman, Manuel Broekman en natuurlijk Monica Geuze mee.’

Dit artikel is gesponsord door Stëlz.