Nederlandse Loterij geeft 188 miljoen terug aan Nederland

Nederlandse Loterij geeft 188 miljoen terug aan Nederland

Op 17 mei heeft Nederlandse Loterij bekend gemaakt over 2021 een recordbedrag van 188 miljoen euro af te dragen aan sport, achttien goede doelen en de samenleving. Daarmee komt vrijwel het gehele resultaat ten goede aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Ook de Nederlandse supermarkten spelen een belangrijke rol in deze bijdrage.

De verdeling van de afdracht van Nederlandse Loterij is als volgt: 50,4 miljoen naar NOC*NSF, 19,2 miljoen naar achttien goede doelen en 118,4 miljoen naar het ministerie van Financiën (en daarmee naar Nederland). Niet voor niets is het motto van Nederlandse Loterij; waar heel Nederland wint.  

Zonder winstoogmerk

Nora Verbrugge, Communicatie Adviseur Retail: ‘We zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Jaarlijks vloeit bijna ons gehele resultaat terug naar de samenleving en dragen we zo bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Maar dat bereiken we niet alleen: we doen dit samen met alle deelnemers van onze spellen én met alle partijen die dit mogelijk maken. Dus ook alle verkooppunten in supermarkten. Met elk lot dat zij verkopen, dragen ook zij bij.'

Aan al onze spelers en retailers: hartelijk dank!”

'Voor de retailers waren de coronajaren niet makkelijk,' vervolgt Verbrugge, 'maar desondanks hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan het resultaat. En dat is waar we het voor doen: onze topsporters hadden misschien niet op de Olympische Spelen in Tokyo gestaan. Of denk aan medisch onderzoek, of onze steun aan het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daarom aan al onze spelers en retailers: hartelijk dank!’

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele resultaat aan Nederland.

Nederlandse Loterij maakt sport en bewegen bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen: van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch en van revalidatie tot gehandicaptensport. En Nederlandse Loterij steunt achttien goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn. Door mee te spelen met één van onze spellen draagt men dus direct bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Dit artikel is gesponsord door Nederlandse Loterij.