Jan Linders zet in Sint Anthonis bus in

SINT ANTHONIS - Supermarktketen Jan Linders laat vanaf vandaag gratis bussen rijden vanuit Sint Anthonis naar de supermarkt van de formule in Boxmeer. Jan Linders wil daarmee klanten helpen die gedupeerd zijn door het aanhoudende uitstel van de heropening van de vestiging in Sint Anthonis.
Delen:
Foto: Distrifood

Jan Linders komt met de maatregel nadat bleek dat opening in week 15 van de baan is. De brandweer heeft nog altijd zorgen over de brandveiligheid na de grootschalige verbouwing en geeft vooralsnog geen vergunningen af. Het is nog onduidelijk hoe lang de heropening nog op zich laat wachten. De enige andere supermarkt in het dorp, een vestiging van Emté, sloot onlangs al de deuren. Daardoor zit Sint Anthonis nu zonder supermarkt.

Sint Anthonis zit zonder supermarkt

Jan Linders nam de Emté over van het consortium bij de verkoop van de supermarktketen om deze uit de markt te nemen. Alle lopende arbeidscontracten werden daarbij overgenomen. Oorspronkelijk zou de verbouwde Jan Linders, die vlakbij de Emté ligt, op 27 maart de deuren openen. Daarop was ook de sluitingsdatum van de Emté gebaseerd. Rond de geplande heropening bleek echter dat de gemeente dwars lag. Sleutel daarbij is een draagmuur die door Jan Linders is weggehaald en die is vervangen door een balk. Daarvan is onduidelijk of deze afdoende brandwerend is.

Streven voor heropening wordt niet gehaald

Vorige week kwamen gemeente en supermarktketen samen met een verklaring waarin werd aangegeven dat werd gestreefd naar een snelle oplossing voor de problemen. Daarbij werd gemikt op een heropening in week 15. Om de pijn voor het dorp te verzachten werden huis-aan-huis kortingsbonnen verspreid voor consumenten die elders een Jan Linders-supermarkt bezochten voor hun boodschappen. Eerder deze week bleek echter dat de zorgen van de brandweer nog te groot zijn en werd het onduidelijk wanneer de supermarkt de deuren opent.