nieuws

Jan Linders in Sint Anthonis langer dicht

Branche & Bedrijf 1512

Jan Linders in Sint Anthonis langer dicht
Foto: Distrifood

SINT ANTHONIS – De openingsdatum van de Jan Linders in Sint Anthonis blijft volstrekt onduidelijk. De brandweer heeft een negatief advies uitgebracht over de brandveiligheid, waardoor de heropening mogelijk nog weken op zich laat wachten.

Dat meldt dagblad De Gelderlander. Eerder nog hadden gemeente en supermarktketen in een gezamenlijke verklaring laten weten te streven naar een zo snel mogelijke heropening van de winkel. De vergunningen hadden in week 15 opnieuw afgegeven moeten worden. Omdat vorige week de Emté in het dorp de deuren sloot, zit Sint Anthonis nu zonder supermarkt. In de krant wordt burgemeester Marleen Sijbers geciteerd. Zij meldt dat ‘de kwaliteit van de gegevens die Jan Linders indient niet goed genoeg is’.  Ook de inwoners van twee appartementen boven de supermarkt kregen het advies om nog niet terug te keren naar hun woning.

Zorgen over weghalen draagmuur

De gemeente blokkeerde de heropening van de supermarkt twee weken geleden omdat zij niet overtuigd is van de veiligheid in de winkel en de appartementen die erboven zitten. ‘Er is een muur weggehaald die voor een deel dragend was. Daarvoor in de plaats is een balk geplaatst. Die is er verkeerd in gezet en we weten niet of die balk voldoende brandwerend is. Zo zijn er meer zaken. We gaan niets goedkeuren voor alles helemaal in orde is’, zo werd burgemeester Marleen Sijbers van de gemeente Sint Anthonis eerder geciteerd in de lokale media.

Afwijking van de bouwtekeningen

Volgens de burgemeester was er gebouwd zonder de juiste vergunningen en werd daarbij afgeweken van de bouwtekeningen. Afgelopen week werd er in de winkel hard gewerkt in de winkel.

Reageer op dit artikel