nieuws

Jan Linders neemt Emté St. Anthonis uit markt

Branche & Bedrijf 4690

Jan Linders neemt Emté St. Anthonis uit markt

ST. ANTHONIS – Jan Linders neemt de vestiging van Emté in St. Anthonis over. De aangekochte supermarkt wordt samengevoegd met de bestaande Jan Linders supermarkt in het dorp.

Na de overname zal in het marktgebied één supermarkt actief zijn op de huidige locatie van Jan Linders aan De Merret. Deze zal voorafgaand aan de overname grondig worden verbouwd, meldt de supermarktketen in een persbericht. De medewerkers van EMTÉ Sint Anthonis worden door Jan Linders overgenomen. Op langere termijn staat de locatie ter discussie en kijkt Linders naar een ‘toekomstbestendige situatie met één supermarkt van voldoende omvang’.  Linders: ‘De plannen hiervoor zijn nog niet concreet en het is onduidelijk of dit op de bestaande locatie realiseerbaar is. Bij de planvorming wordt nauw samengewerkt met de gemeente Sint Anthonis.’

Geen supermarkt meer in pand Emté

Volgens Linders zijn met de eigenaar van het huidige Emté-pand passende afspraken gemaakt. ‘In dit pand zal voorlopig geen supermarkt meer gevestigd worden. Gezamenlijk wordt gekeken naar een andere passende invulling voor deze locatie.’ De overname betekent ook dat alle lopende arbeidscontracten door Jan Linders overgenomen worden. ‘Voor de meeste medewerkers betekent dit dat ze in Sint Anthonis of in de regio hun werkplek zullen krijgen. Voor klanten betekent dit dus vertrouwde gezichten.’

Linders nam al vier vestigingen Emté over

Al eerder nam Jan Linders een aantal supermarkten over als gevolg van de overgang van Emté naar Coop en Jumbo. Het gaat om Emté Eindhoven (Ardèchelaan), Jumbo Reusel (Markt), Jumbo Veghel (De Boekt) en Emté Nederweert. Leo Linders: ‘De overname van EMTÉ in Sint Anthonis sluit hier mooi op aan. Op deze manier kunnen we nog meer consumenten laten profiteren van waar we als formule voor staan: het beste vers, veel producten uit eigen streek, klantgerichte medewerkers en sterke aanbiedingen.’

 

Reageer op dit artikel