nieuws

Jan Linders geeft korting om gesloten filiaal

Branche & Bedrijf 1621

Jan Linders geeft korting om gesloten filiaal

Sint Anthonis – Supermarktketen Jan Linders heeft maandag in Sint Anthonis huis-aan-huis vouchers voor €5 omrijdvergoeding uitgedeeld.

De vergoeding is bedoeld om de klanten van Jan Linders tegemoet te komen in de omrijdkosten. Ze kunnen de voucher benutten bij andere vestigingen van de keten in de regio als ze daar boodschappen doen. De klanten kunnen niet in het dorp terecht om boodschappen te doen nadat de verbouwde vestiging van de keten, wegens vergunningsperikelen, vorige week woensdag niet open mocht van de gemeente. ‘Vandaag hebben we €5 korting flyers in een groot deel van Sint Tunnis rondgebracht. Morgen gaan we verder met het andere deel! Heb je de flyer onverhoopt niet gekregen na morgen en wil je deze wel hebben? Stuur ons dan even een privéberichtje’, aldus de keten op Facebook.

Draagmuur weggehaald

De Linders-vestiging mocht niet open omdat de keten zich niet aan de ingediende verbouwingsplannen zou hebben gehouden. Sleutel daarbij is een draagmuur die is weggehaald, liet burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis vorige week in lokale media weten. Daardoor is de veiligheid voor klanten en van de bovenliggende appartementen niet gewaarborgd. ‘Er is een muur weggehaald die voor een deel dragend was. Daarvoor in de plaats is een balk geplaatst. Die is er verkeerd in gezet en we weten niet of die balk voldoende brandwerend is’, werd de burgemeester geciteerd in dagblad De Gelderlander.

Kan nog weken duren

Het kan nog wel enige tijd duren voordat de winkel opent, blijkt uit een Facebookbericht. Vrijdag kwamen Jan Linders en de gemeente met een gezamenlijke verklaring naar buiten waaruit dat blijkt.  ‘Vanmorgen hebben we een constructief gesprek gehad. Samen hebben we gekeken naar de beste en snelste manier om te zorgen dat de vergunningaanvraag voor het openen van de Jan Linders supermarkt in Sint Anthonis compleet en correct is. Aankomende week wordt hiervoor gebruikt. We koersen er samen op dat de vergunning in kalenderweek 15 afgegeven kan worden, zodat Jan Linders als de supermarkt in ons dorp haar winkel kan bevoorraden en haar openstelling kan voortzetten. Nadat de vergunning is verleend, hebben zij hier enkele dagen voor nodig. Zodra de definitieve openingsdatum bekend is, zal Jan Linders dit bekend maken.’

Inwoners balen

De inwoners van Sint Anthonis balen flink van de situatie. Het filiaal van Emté is na de overname door Jumbo/Coop aan Jan Linders verkocht. Dat  filiaal is inmiddels gesloten. De inwoners zijn dus compleet afhankelijk van de enige supermarkt in het dorp, Jan Linders, die nog steeds niet open mag. Ze moeten minimaal tien minuten rijden om een supermarkt te bereiken, luidt de klacht. Op Facebook wordt onder meer geopperd om de voormalige Emté weer te openen. Volgens Jan Linders is dat onmogelijk.  ‘Helaas is het openhouden van Emté geen mogelijkheid, anders hadden we dit graag gedaan. Met de omrijdvergoeding die je in je brievenbus ontvangt, hopen wij alle inwoners van Sint Anthonis wat tegemoet te komen in de komende tijd. We beloven dat we het goed maken en klaar voor jullie staan zodra we geopend zijn!’, reageert de keten op een klant. Ook wordt geopperd om pendelbusjes te laten rijden naar andere filialen in de omgeving voor oudere inwoners die zelf niet over vervoer beschikken. De keten reageerde die optie te gaan onderzoeken.

Reageer op dit artikel