nieuws

Restaurantsite deelt sneer uit naar AH-actie

Branche & Bedrijf 7707

ZOETERMEER – Automobilisten die op de A12 richting Den Haag rijden komen ter hoogte van Zoetermeer een billboard tegen waarin een aanbieder van restaurantdeals een sneer uitdeelt naar de jaarlijkse restaurantactie van Albert Heijn in samenwerking met boekingssite Iens.

Restaurantsite deelt sneer uit naar AH-actie
Foto: Missethoreca.nl

‘AH! Het kan ook zonder restaurant zegels’ staat er op het billboard langs de A12 te lezen. Het bord is geplaatst door de website Heerlijk.nl, dat restaurantdeals aanbiedt die consumenten zonder zegels kunnen verzilveren. Een tweede bord komt zaterdag 14 juli 2018 tussen Utrecht en Arnhem, ook langs de A12. Beide borden blijven enkele weken staan. Arthur Bassant van Heerlijk.nl noemt het een ‘grapje’. Hij vervolgt: ‘Maar zeker wel met een boodschap. Het is een leuke inhaker op de actualiteit – de actie van Iens en AH loopt momenteel – maar we willen er Heerlijk.nl er natuurlijk wel mee promoten.’

Nog geen reactie van Albert Heijn

Bassant heeft nog geen reactie van de supermarkten Albert Heijn of Iens gehad. Bassant: ‘We moeten onszelf niet te serieus nemen. Harde doelstellingen voor bijvoorbeeld meer bezoekers op Heerlijk.nl hebben we echt niet aan deze actie gekoppeld. Op social media reageren mensen er goed op. Ze delen en reageren. En dat is natuurlijk leuk als het ‘viral’ gaat, maar dan nog zeg ik: het is grappig bedoeld. Leuk is dat de post op LinkedIn juist door heel veel mensen van de Jumbo is bekeken.’

Actie AH en Iens net weer begonnen

Albert Heijn en Iens zijn op 2 juli weer begonnen met de restaurantactie. Het betreft een campagne die inmiddels al enkele jaren loopt en waarop vooral vanuit de horeca kritiek te horen is omdat de kosten grotendeels voor rekening van de deelnemende restaurants komt. Dat zijn er dit jaar 1500.  Tot 22 juli kunnen klanten van de supermarkt sparen voor zegels. Vier zegels zijn goed voor een gratis tweede driegangenmenu bij deelnemende restaurants. Drank is wel voor eigen rekening. Reserveren moeten consumenten doen via Iens.nl. Volle spaarkaarten zijn in te leveren tot 31 januari 2019. De drank komt wel volledig voor rekening van de gast.

Zie ook: AH herhaalt alsnog restaurantactie

Reageer op dit artikel