nieuws

AH herhaalt alsnog restaurantactie

Formules 4350

AH herhaalt alsnog restaurantactie

ZAANDAM – Albert Heijn komt later dit jaar toch weer met een actie waarbij klanten kunnen sparen voor korting op een driegangendiner in een restaurant. Na lang onderhandelen heeft de marktleider hier overeenstemming over bereikt met boekings- en recensiesite Iens.

Vorig jaar leek er een einde te komen aan de succesvolle actie vanwege ontevredenheid bij partner Iens. Maar nu komt er dus toch een vervolg. ‘Veel verzoeken van restaurants en van klanten van Albert Heijn hebben ons doen besluiten de samenwerking voort te zetten,’ laat Almir Ambeskovic, regional manager van Iens, weten aan Misset Horeca. Wanneer de actie precies weer van start gaat, is nog niet bekend. De woordvoerder van Iens wil hier nog geen uitspraken over doen, behalve dat de actie nog dit jaar doorgang zal vinden.

Vijfde jaar op rij voor Restaurantactie

‘Dit jaar organiseren wij in samenwerking met Albert Heijn voor het vijfde jaar op rij de landelijke AH Restaurantactie. De voorgaande edities van de AH en Iens-actie waren een succes en daar zijn beide partijen trots op,’ vervolgt Ambeskovic. Hij wil benadrukken dat hij blij is met de samenwerking tussen Iens en Albert Heijn en noemt zijn kritiek van eind 2017 door De Telegraaf te zwaar aangezet. In die krant uitte Amsbeskovic vorig jaar twijfels over de meerwaarde van de actie voor het merk Iens. Hij zei destijds ‘hetzelfde kunstje niet nog een keer te willen herhalen ondanks het succes van de actie. Hoewel de schaal ongekend is, zijn er voor AH en Iens geen nieuwe inzichten uit voortgekomen. En je kunt jezelf niet eeuwig herhalen’, zei hij toen.

Klanten hebben minder zegels nodig

Ook restauranthouders zijn vaak kritisch op dit soort acties, omdat de kosten van de beloning vrijwel volledig voor hun rekening komt. Restaurants geven het tweede driegangenmenu gratis weg bij inlevering van een volle spaarkaart. De drank komt wel volledig voor rekening van de gast.  Voor de komende actie hoeven supermarktenklanten geen tien zegels meer te sparen voor een volle spaarkaart, maar nog maar vier. Bij elke tien euro aan boodschappen krijgen AH-klanten een zegel. Nu is een besteding van €40 al goed voor een tweede gratis driegangenmenu.

Actie jaarlijks goed voor honderdduizenden reserveringen

Ambeskovic legt aan Misset Horeca uit waarom is gekozen voor aanpassing van de actie. ‘Hierdoor wordt de weg naar het restaurant toegankelijker voor gasten en kunnen mensen vaker verschillende keukens uitproberen.’ De actie van AH en Iens, waar zo’n duizend restaurants aan meedoen, zorgt jaarlijks voor honderdduizenden reserveringen.

Lees ook: Albert Heijn komt weer met Moestuinactie

Reageer op dit artikel