artikel

Nieuw in het schap: Goodlife Breakfast bugs en Bugbars

Assortiment 1520

Het eten van insecten is voor sommige culturen de normaalste zaak van de wereld, maar in Nederland staan de insecten (nog) niet op het dagelijkse menu. Een enorme kans want het eten van insecten is een duurzaam alternatief voor het eten van vlees met dezelfde voedingsstoffen.

Nieuw in het schap: Goodlife Breakfast bugs en Bugbars

Insecten als voedselbron zijn door de Smaakspecialist vertaald naar heerlijke producten. Wist je dat er circa 1.400 verschillende soorten insecten voor ons eetbaar zijn? Ze bevatten namelijk dezelfde goede voedingsstoffen als vlees, ze zijn rijk aan eiwitten, vetten en bevatten weinig koolhydraten. En omdat de insectenkweek een zeer lage ecologische voetafdruk heeft, is het een duurzaam alternatief voor het eten van vlees. Vanuit deze gedachte wil de Smaakspecialist de Nederlandse consument uitdagen om op een smaakvolle manier kennis te maken met deze voedzame ingrediënten onder het merk Goodlife.

Vanaf nu verkrijgbaar in het schap

Vanaf heden zijn de nieuwe producten van Goodlife te vinden bij Albert Heijn. “Om in 2050 negen miljard mensen op een gezonde manier te voeden zonder onze planeet te overbelasten, moeten we op zoek gaan naar nieuwe voeding. Met deze nieuwe Goodlife producten zetten we een stap in de goede richting” aldus Reinier van Lanschot, Category Manager Wholefoods Albert Heijn.

Assortiment Goodlife

Het huidige assortiment van Goodlife bestaat uit meelwormen, buffalo-larven, sprinkhanen en krekels en is breed verkrijgbaar bij verschillende retailers in Nederland. Het Goodlife assortiment is onlangs uitgebreid met de volgende producten:

Breakfast Bugs – Protein Porridge

Door de toevoeging van buffalowormenmeel wordt het ontbijt niet alleen nét even wat anders, maar ook nog eens super voedzaam. Deze mix voor vezelrijke ontbijtpap is namelijk rijk aan vitamine B1 en bevat geen toegevoegde geraffineerde suikers. Door het bijvoegen van warme melk of water staat binnen no time het ontbijt op tafel!

Breakfast Bugs – Protein Oatmeal

Deze eiwitrijke Protein Oatmeal met buffalowormenmeel is ideaal om toe te voegen aan het ontbijt of aan zoete/hartige baksels. Deze tevens vezelrijke havermout bevat geen toegevoegde geraffineerde suikers en is verrijkt met volkoren haver- en sojavlokken.

Bugbars – Date-apple-cinnamon

Deze vezelrijke en glutenvrije reep is een heerlijke snack en bevat biologische ingrediënten. De dadels zorgen voor een smeuïge structuur en een zoete smaak.

Bugbars – Date-choco-orange

Deze Crunchy Bugbar is net even wat anders! De combinatie met dadel, chocolade en sinaasappel geeft een zoete twist aan deze vezelrijke en glutenvrije snack. De stukken chocolade zorgen ook voor een lekkere bite!

Over de Smaakspecialist

De Smaakspecialist is een social venture met een missie: verantwoorde voeding toegankelijk maken voor iedereen. Naast het biologisch productassortiment, speelt kennis- en inspiratiedeling bij deze ambitie een belangrijke rol. De impactprojecten KidsProef, Organic Kitchen en BioProeflokaal leveren hier een substantiële bijdrage aan. Daarnaast inspireert de organisatie dagelijks miljoenen mensen met lekkere en verantwoorde producten. Dit gebeurt mede met de merken Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Goodlife.

Ontvangt u graag meer informatie of een product van Goodlife om te proeven? Dan kunt u contact opnemen met Stefan Versluis, stefan@desmaakspecialist.nl.

Reageer op dit artikel