Diepvriesdiervoeding nu in porties voor grote én kleine honden

Diepvriesdiervoeding nu in porties voor grote én kleine honden
De drie smaken Smuldier Vers vlees Brokjes rund, kip en lam zijn verkrijgbaar in varianten met groente en rijst.

Alle honden, van klein tot groot, genieten van vers vlees. Toch was het aanbod in de supermarkt tot voor kort alleen geschikt voor grote honden. De grote verpakkingen zijn in bevroren toestand moeilijk te portioneren. Voor veel eigenaren van middelgrote en kleine honden voelde dit als te veel gedoe. De nieuwe 4 x 60 grams portiebakjes brengen daar verandering in.

Q-Petfood zag welke drempels er waren voor pet parents van kleine en middelgrote honden om diepvriesdiervoeding aan hun geliefde honden te geven. Daarom is de fabrikant gestart met productontwikkeling om hier oplossingen voor te bedenken. En dat is gelukt. Eind vorig jaar zijn er twee nieuwe Smuldier concepten geïntroduceerd die geschikt zijn voor kleine en middelgrote honden. Vanaf oktober zijn de eerste 4 x 60 grams portiebakjes ingestroomd op de winkelvloer.

‘Met de introductie van deze portieverpakkingen spelen we in op het gewenste gemak van kleinere porties’, licht Maarten Valks, accountmanager Q-Petfood toe. ‘De smaakvarianten van de diepvriesdiervoeding zijn gebaseerd op de populairste smaken binnen droge brokken. De kleinere porties ontdooien natuurlijk ook sneller.’

Smuldier Vers vlees Brokjes

Een andere innovatie is de Smuldier Vers vlees Brokjes. Dit concept combineert het beste van twee werelden: de smaak en kwaliteit van Smuldier en het gemak van droge brokken. Door het formaat van de brokjes is het geschikt voor kleine honden. De vers ingevroren losse kleine brokjes zijn namelijk ideaal om exact de gewenste hoeveelheid te geven. En de brokjes zijn in een mum van tijd ontdooid. Een extra toegevoegde waarde is dat het zakje eenvoudig te hersluiten is met de handige sluitsticker op de verpakking. Tevens past het gemakkelijk in de vriezer.

De brokjes kunnen ook gebruikt worden voor een extra genietmomentje, in combinatie met de brokken die de hond al krijgt. Schud een kleine hoeveelheid van de Vers vlees Brokjes over de dagelijkse brokken, roer door, laat het even ontdooien en het is klaar om te serveren. De Smuldier Vers vlees Brokjes zijn verkrijgbaar in zes varianten: rund, kip en lam in combinatie met groente of rijst.

Cashback actie

Om bekendheid met de concepten te genereren en de consument te verleiden de nieuwe Smuldier concepten te kopen, worden de nieuwe concepten zwaar ondersteund met communicatie en door activatie. Door middel van een langdurige cashback actie kan de consument de nieuwe concepten gratis proberen. Om de fans te belonen die Smuldier al jarenlang gebruiken, gold de cashback actie de eerste twee maanden voor het volledige assortiment.

Ook worden de nieuwe concepten continu onder de aandacht gebracht door een brede online communicatie campagne. Vanaf dit voorjaar zal er een nieuwe commercial worden uitgezonden via alle geschikte online media kanalen.

Dit artikel is gesponsored door Q-Petfood.