Eerste eivervanger op basis van lupine nu verkrijgbaar in Nederland

Eerste eivervanger op basis van lupine nu verkrijgbaar in Nederland

Na succes in Duitsland en Oostenrijk brengt Plant B 's werelds eerste plantaardige vloeibare eivervanger op basis van lupine naar Nederland. Het is een basisproduct om mee te scrambelen, koken of bakken en je eigen smaak aan toe te voegen. Onder het motto 'Beter voor jou, de planeet en onze kip'. Plant B Egg is winnaar Vegan Food Award 2022, heeft Nutri-Score A en een Eaternity score van 3 sterren.

Plant B Egg is een gezonde veganistische eivervanger. Het product is begin 2022 in Oostenrijk en Duitsland gelanceerd en inmiddels verkrijgbaar bij meer dan 1000 winkels en online. Het alternatief voor ei is nu ook als kant-en-klaar versproduct op de markt gebracht in Nederland.

Thomas Starz, oprichter en CEO van Plant B: 'Plant B Egg is de enige plantaardige vloeibare eivervanger ter wereld die van lupine gemaakt is. Plant B Egg bestaat uit slechts 7 natuurlijke ingrediënten. Met behulp van de modernste technologieën en een complex en innovatief productieproces zijn wij erin geslaagd om de ingewikkelde structuur, de verschillende smaken, eiwitten en functionaliteiten van het klassieke kippenei te evenaren.'

'Voor grote keukens of voor de thuiskok, de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos bij het koken, bakken of gewoon scramblen. Van spaghetti carbonara, noodles, quiche, muffins tot taart. Plant B Egg biedt talrijke mogelijkheden.' Dit is reeds bevestigd door talrijke tests in toonaangevende bedrijven in de levensmiddelen- en bakkerijsector.

Goed voor je

Voor alle consumenten die 'eiergerechten' graag zonder het klassieke kippenei willen eten, biedt Plant B een plantaardige optie met veel positieve eigenschappen. Ook voor je gezondheid: Plant B Egg is namelijk rijk aan eiwitten, vezels en zink en is daarmee een bron van waardevolle voedingsstoffen.

De smaak van Plant B Egg is neutraal en zeer geschikt om je eigen smaak aan te geven”

Het ei-alternatief is gemaakt met slechts zeven 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder lupinemeel en specerijen. Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, gluten en soja. Door het lage vetgehalte heeft het cholesterolvrije ei-alternatief slechts 70 kcal per 100g. Dat is ongeveer 50 procent minder calorieën dan een klassiek kippenei. Het is dus niet voor niets dat Plant B Egg Nutri-Score A heeft.

Goed voor de planeet en onze kippen

Plant B Egg is een goede partner voor mensen die bewust consumeren in kader van milieu, klimaat en dierenwelzijn.

Het hele proces van ‘farm to fork’ is met aandacht voor milieu en footprint ingericht. Het hoofdingrediënt, witte lupine, wordt gehaald uit West Europa om de leveringsafstanden zo kort mogelijk te houden. De oogst is pas in de herfst, zodat bijen en vlinders de lupine nog lange tijd als voedselbron kunnen gebruiken. Lupine staat bekend om zijn stikstof absorberende werking. Deze stikstof wordt niet alleen aangetrokken maar ook gebruikt om zichzelf te bemesten, de zogenaamde natuurlijke groenbemesting. Daarnaast levert het een positieve invloed op de bodem.

Plant B Egg wordt geproduceerd in Duitsland. Volgens de resultaten van de Eaternity Score veroorzaakt de eivervanger gemiddeld 87% minder CO2 uitstoot én gebruikt het 99% minder waterper 100g, vergeleken met productie van een klassiek kippenei. De verpakking, een 200ml Tetra Pak (gelijk aan ca. vier eieren) of 1l Tetra Pak is 100% recyclebaar.

Dit artikel is gesponsord door Plant B.