Nieuw: VGGY maaltijdsauzen, verrijking zónder kunstmatige toevoegingen

Nieuw: VGGY maaltijdsauzen, verrijking zónder kunstmatige toevoegingen

'De meeste sauzen bevatten suiker, zout en conserveringsmiddelen, maar dat kan anders', verklaart Guido Meurders, commercieel directeur van Vitacress Real. Het bedrijf lanceert vegan maaltijdsauzen die bestaan uit koudgeperste groenten en fruit, op smaak gebracht met kruiden. Kunstmatige toevoegingen zijn uit den boze.

Vitacress Real teelt, verpakt en vermarkt verse kruiden en andere natuurlijke smaakmakers zoals citroengras, zeekraal en verse knoflook. Op het eerste gezicht lijken de VGGY maaltijdsauzen wellicht een vreemde eend in de bijt, maar niet als je het beziet vanuit de bredere purpose van het bedrijf: ‘Bringing REAL taste to life’. De core-business concentreert zich rondom het domein van échte, pure smaak en vanuit dat perspectief spelen ze in op belangrijke trends en introduceren ze VGGY maaltijdsauzen als tegengeluid in een markt die volledig bestaat uit bewerkte sauzen.

De sauzen, die geen zout, geraffineerde suikers en conserveringsmiddelen bevatten, helpen om snel meer groente en fruit toe te voegen als basis van een maaltijd, zonder snijden en schillen. Gezond, gemak en boordevol échte smaak zijn uitgangspunt voor de innovatieve sauzenrange. Momenteel vinden gesprekken plaats met retailers over opname.

Nieuwe categorie

‘Er is nog geen categorie maaltijdsauzen zoals wij die nu lanceren’, legt Marketing Manager Renée Peeters uit. Samen met commercieel directeur Guido Meurders geeft ze aan dat de VGGY maaltijdsauzen tot stand zijn gekomen na uitvoerig consumentenonderzoek en belangrijke learnings van soortgelijke sauzen uit de UK. Dat deze categorie nog niet bestaat, is een enorme kans alsook een uitdaging.

Het huidige sauzenaanbod is grotendeels terug te vinden binnen het DKW-schap en is bovendien toegespitst op een specifieke gebruikstoepassing: pastasauzen, currysauzen, sauzen voor aardappelgerechten. Een verse, gekoelde variant zonder toevoegingen, met een brede toepassing (voor diverse maaltijden) en ook nog eens vegan, ontbreekt. In dat gat springt Vitacress Real met haar VGGY sauzenrange.

Guido spreekt van ‘de Tesla onder de sauzen’ omdat de categorie nog moet worden gebouwd. Bij de bereiding van de sauzen wordt gebruik gemaakt van high-pressure processing waardoor de voedingswaarde optimaal behouden blijft.

Lekker, makkelijk en gezond

‘Onze nieuwe sauzen zijn gezond, lekker en makkelijk te gebruiken als basis voor een maaltijd. We hebben veel tastings gehouden om dat te kunnen garanderen’, aldus Renée. VGGY is makkelijk en veelzijdig te combineren met pasta, rijst, aardappelen, wraps, noodles en meer. De consument kiest zelf of hij/zij de maaltijd vega(n) houdt of niet.

De sauzen combineren ook zeer goed met vlees en vis. Consumenten willen gezonder eten, maar ervaren steeds meer tijdsdruk en zoeken voortdurend naar nieuwe oplossingen die het makkelijker maken om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ieder jaar nog neemt de tijd die wordt besteed aan het bereiden van maaltijden verder af.

‘Met onze nieuwe sauzen helpen we om gezond eten toegankelijker te maken voor Nederlandse huishoudens’, aldus Guido, die als doelgroep zowel drukke huishoudens als de vega(n) consument voor ogen heeft.

Met onze nieuwe sauzen helpen we om gezond eten toegankelijker te maken voor Nederlandse huishoudens”

VGGY range

De VGGY sauzen worden gelanceerd in vier varianten die straks in flesjes van 250 ml terug te vinden zijn in de koelvitrines: Spicy (cherrytomaat, chili, frambozen, ananas, druiven en basilicum), Fresh (komkommer, rettich, appel, citroen, gember, lente-uitjes en koriander),  Smokey (paprika, maïs, wortel, knoflook,sjalot en basilicum) en Oriental (oosters smaakpalet met venkel, pruimen, gember en koriander).

‘Ze zijn zowel geschikt voor warme als koude gerechten. Er zijn reeds 12 recepten ontwikkeld ter inspiratie voor de consument; van wokgerecht tot pasta en poké bowl.. Het wordt dus heel eenvoudig gemaakt om groente en fruit aan de maaltijd toe te voegen. Belangrijk omdat 84 procent van de Nederlandse consumenten onvoldoende groente en fruit consumeert’, weet Renée. Een belangrijke barrière om gezonder te eten is vaak het tijdrovende aspect, vandaar dat deze sauzen een welkome aanvulling kunnen zijn.

Dit artikel is gesponsord door VGGY maaltijdsauzen.