Distrifood
Distrifood
Nederlandse Loterij bedankt retailers voor bijdrage aan topsport

Nederlandse Loterij bedankt retailers voor bijdrage aan topsport

Tientallen topsporters reizen in februari en maart namens Nederland af naar Beijing voor de Olympische en Paralympische Winterspelen. Daar gaan ze strijden om de medailles. Met de verkoop van de loten van Nederlandse Loterij dragen supermarkten hieraan bij. Nederlandse Loterij is namelijk de allergrootste supporter van de sport in Nederland én trotste partner van TeamNL.

Nederlandse Loterij bedankt retailers voor bijdrage aan topsport

TeamNL is het sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van schaatsen tot skeleton. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Eén sportteam met één ambitie: Nederland vertegenwoordigen op de fiets, op het veld, op de schaatsbaan, in het water en, waar er maar gesport wordt, de beste van de wereld zijn.

De topsporters in TeamNL strijden voor Nederland, inspireren Nederland en maken Nederland trots. TeamNL is van Nederland. Achtentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven.

Top- en amateursport steunen

Nederlandse Loterij heeft geen winstoogmerk. Dus van elk lot dat je verkoopt in de winkel, gaat een deel naar NOC*NSF. Daarmee steunen supermarkten niet alleen TeamNL, maar ook de top- en amateursport in Nederland, het hele jaar door. Zo wordt sporten toegankelijk voor iedereen: van jong tot oud en van Olympisch tot Paralympisch.

Namens al onze sporthelden: retailer, bedankt!

Heel Nederland wint

De missie van Nederlandse Loterij is helder: heel Nederland laten winnen. Zo dragen wij bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Uiteraard door veel spelers van onze spellen blij te maken met mooie geldprijzen. Maar ook door een groot deel van onze opbrengst te investeren in de Nederlandse samenleving, sport en 18 goede doelen die zich richten op gezondheid, beweging en welzijn. En dit alles is niet mogelijk zonder jouw inzet om onze spellen te verkopen.

Over het jaar 2020 konden we €168,5 miljoen afdragen:

  • NOC*NSF en 77 sportbonden: €45,2 miljoen
  • 18 goede doelen: €17,2 miljoen
  • Staat der Nederlanden: €106,1 miljoen

Dit artikel is gesponsord door Nederlandse Loterij.