De consument is klaar voor vegan

Met haar assortiment, onder de merken Smaakt, BioToday en RAW Organic Food, vult de Smaakspecialist inmiddels al jaren het internationale supermarktschap. De consument heeft de weg naar de verantwoorde producten van de merken gevonden. Altijd biologisch, zonder geraffineerde suikers en met de juiste toegevoegde waarde.
Delen:
Een nieuw product op de markt is BioToday No Bee Honee

Bij alles staat natuurlijk de smaak voorop, de consument vindt het lekker. Maar de markt is toe aan de volgende stap. Daarom faciliteert de Smaakspecialist de retailer, en daarmee de consument, met een brede range aan plantaardige producten.

“De Smaakspecialist heeft als missie verantwoorde voeding voor iedereen toegankelijk te maken, met aandacht voor mens, dier en natuur,” vertelt Marcel Pat, Commercieel Manager bij de Smaakspecialist. “We zien dat health food inmiddels een volwaardige plaats in de schappen heeft ingenomen en dat de bewustwording rondom verantwoord eten onverminderd blijft stijgen. Daar waar biologisch steeds meer gewoon wordt, zien we dat de trend rondom plantaardige voeding nu ook echt doorzet. Daar spelen we met onze merken op in door een ruim vegan assortiment aan te bieden. Zo is meer dan 90% van ons assortiment vegan en we hebben zowel houdbare als dagverse producten.”

Nieuwe productinnovaties

Als New Product Developer houdt Hélène Lokhoff de laatste trends en ontwikkeling in de health food markt goed in de gaten en maakt de vertaalslag naar nieuwe producten. “Ons vegan assortiment bestaat zowel uit producten die van nature plantaardig zijn als producten die normaal dierlijke ingrediënten bevatten. Denk in die laatste categorie aan Smaakt eivrije aioli of vegan fond. Een uniek nieuw product op de markt is onze BioToday No Bee Honee. Het benadert  de geur, smaak en textuur van honing, maar er is geen bij aan te pas gekomen!”

Het benadert geur, smaak en textuur van honing, maar er is geen bij aan te pas gekomen!

“We hebben ook een ruime keuze aan producten die als vlees-, ei- of zuivelvervanger kunnen dienen. Zoals Smaakt plantaardige burgermixen, seitan of jackfruit. Maar ook notenpasta’s, peulvruchten en plantaardige poeders vormen een goed alternatief.” Naast houdbare producten heeft de smaakspecialist ook een vegan vers lijn uitgerold met o.a. kant-en-klare versmaaltijden, no cheesecake en vervangers voor kaas en vleeswaren. “We spelen in op de groeiende vraag naar plantaardig en vegetarisch, met zowel toegankelijke als unieke producten,” aldus Hélène.

Duurzaam ondernemerschap

Als gecertificeerde B Corp heeft de Smaakspecialist sociaal en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. “Elke voedingskeuze heeft impact op bijvoorbeeld natuur, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden of gezondheid. Wij geloven dat door het aanbieden van biologische én plantaardige producten we de consument een keuze geven die een positieve invloed heeft op de leefbaarheid van onze aarde. Meer plantaardig eten draagt namelijk positief bij aan de reductie van global warming,” vertelt Marcel.

“Daarnaast gaan we met onze impactprojecten de verbinding aan met de klant. Zo inspireren we dagelijks duizenden mensen met vegan recepten op ons foodplatform Organic Kitchen. En tijdens de aankomende pop-up editie van het Bio Proeflokaal van 15 tot en met 17 november in de Moestuin in Utrecht verrassen we bezoekers met hoogstaande culinaire vegan gerechten. Zo maken we echt de connectie met de consument!”

Dit artikel is gesponsord door De Smaakspecialist.