AH IJsselstein dicht door uitgebrande truck

AH IJsselstein dicht door uitgebrande truck

IJSSELSTEIN - De Albert Heijn aan het Basiliekpad in IJsselstein houdt ook vandaag de deuren nog gesloten. Afgelopen zaterdag stond een vrachtwagen die vers kwam afleveren bij de supermarkt in lichterlaaie, waardoor de winkel schade heeft opgelopen.

AH IJsselstein dicht door uitgebrande truck
Foto: ANP

Dat meldt RTV Utrecht vanmorgen. De brand zorgde zaterdag voor veel ophef in IJsselstein. De rook was tot in de verre omtrek van de plaats te zien en onder meer woningen en een theater moesten worden ontruimd. De supermarkt stuurde direct de aanwezige klanten naar buiten en sloot de deuren. De winkelzal in ieder geval ook vandaag niet open gaan. Het is nog niet bekend hoe de vrachtwagen vlam heeft kunnen vatten.

Vlammen sloegen uit vrachtwagen

De chauffeur vertelt in AD/Utrechts Nieuwsblad zijn kant van het verhaal. ‘Ik heb de vrachtwagen naar boven gereden en toen werd me gevraagd iets naar achteren te rijden. Toen merkte ik dat mijn wagen niet meer startte en ik zag rook achter me uit de cabine komen. ik dacht: jongens wegwezen. Ik ben meteen uitgestapt’, zo wordt hij geciteerd. De chauffeur ging direct bij het politiebureau naast de supermarkt een brandblusser halen, maar kwam uiteindelijk te laat. ‘Toen ik terugkwam, sloegen de vlammen al uit de vrachtwagen’.

Vonk ontstaan bij het inparkeren

Vermoedelijk is er bij het inparkeren van de vrachtwagen door onbekende oorzaak een vonk ontstaan waardoor de brand ontstond. Ook klonken er enkele explosies, vermoedelijk door de ontploffende banden van de vrachtwagen. De brandweer rukte in IJsselstein met groot materieel uit om de brand te blussen. Het is nog niet duidelijk wanneer de Albert Heijn wel weer open gaat.

Zie ook: Jan Linders waarschuwt voor lege schappen na brand