Bekijk alle artikelen

Gerobotiseerd dc in Dordrecht. Foto: Picnic

Picnic opent gerobotiseerd dc in Dordrecht

Picnic neemt deze week een nieuw gerobotiseerd distributiecentrum in gebruik in Dordrecht. Ook in het buitenland gaat de websuper snel aan de slag met geautomatiseerde dc's.

Vers-dc in Deventer van Plus. Foto: Plus

Vers-dc Plus in Deventer levert eerste producten uit

Afgelopen nacht bevoorraadde Plus de eerste supermarkten van Coop en Plus met verse producten vanuit het nieuwe distributiecentrum in Deventer. Daarmee is het vers-dc dat 7 maart opende nu ook operationeel.

Screenshot: Google Street View

Minder diefstal door nieuwe methode zelfscan Plus in Eijsden

Plus-ondernemer Raymond Custers heeft de zelfscan in zijn supermarkt in Eijsden opnieuw vormgegeven. Aanleiding was de sterke toename van winkeldiefstal. De maatregel werpt zijn vruchten af.

Foto: Distrifood

Vastgoed: Nettorama breidt met ex-AH uit in West-Brabant

Nettorama opent in de loop van dit jaar uit met een vestiging in Hoogerheide. Het betreft een pand waar in het verleden Albert Heijn een supermarkt exploiteerde.

Foto: ANP

Problemen in supers door landelijke pinstoring voorbij

Nederland kampte gisteravond met een landelijke pinstoring, die ook in supermarkten voor problemen zorgde.

Plus-ondernemer Marco Meeuwsen in zijn Utrechtse winkel. Foto: Distrifood

Plus Meeuwsen gaat dieven te lijf met zelfscancamera's

Marco Meeuwsen zwaait sinds twee jaar de scepter in de Plus aan de Utrechtse Plantage. Na ingrepen en investeringen boekt de winkel omzetgroei, maar winkeldiefstal blijft een groot probleem. 'Dat raakt iedere dag mijn portemonnee.'

Foto: Lidl

Lidl hergebruikt meer dan 95 procent van bedrijfsafval

Lidl hergebruikt meer dan 95 procent van het bedrijfsafval. Certificeringsorganisatie Tüv Süd heeft de keten geauditeerd en het gouden certificaat toegewezen,

Foto: Shutterstock

AP stipt verbod gezichtsherkenning supermarkt aan

Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderstreept in een nieuw document dat het inzetten van gezichtsherkenning in een supermarkt een forse inbreuk is op de privacy van alle bezoekers van de winkel.

Distrifood-hoofdredacteur Daan Heijink

Een ongelukje bij Albert Heijn in breder perspectief

De stroomstoring in het distributiecentrum van Albert Heijn, nu twee weken geleden, duurde niet langer dan een uur. Toch schopte het de logistiek van de supermarktketen flink in de war. Wat dit kleine incident volgens Distrifood-hoofdredacteur Daan Heijink blootlegt, is de kwetsbaarheid van de hele keten door concentratie van geautomatiseerde distributiecentra.

Foto: Distrifood

Albert Heijn herziet invulling servicebalie in deel winkels

Albert Heijn gaat de invulling van de servicebalie herzien in winkels waar die balie op enige afstand staat van de check-out.

Foto LinkedIn

Boon's Markt lanceert nieuw concept 'De Proeftuin'

Boon's Markt introduceert deze week 'De Proeftuin van Boon's Markt' in een aantal geselecteerde winkels.

De heropening van Dirk in Wassenaar. Foto: Dirk van den Broek

Dirk rondt met heropening in Wassenaar invoering van zelfscan af

Alle supermarkten van Dirk van den Broek beschikken na de heropening vanmorgen in Wassenaar over de mogelijkheid voor klanten om hun boodschappen zelf te scannen.

Beeld: Hotpot AI

NSC maakt zich zorgen over slimme camera's in supermarkten

Nieuw Sociaal Contract maakt zich zorgen over de inzet van slimme camera's door supermarkten om het gedrag van klanten te monitoren.

Foto: Jumbo

Jumbo zet met opening dc flinke stap in versdistributie

Jumbo heeft zijn nieuwe gemechaniseerde distributiecentrum in Nieuwegein in gebruik genomen en zet daarmee een flinke nieuwe stap in de versdistributie.

Een Albert Heijn-winkel in Utrecht kampt met lege schappen waardoor er amper bier en chips beschikbaar is. Foto: Distrifood

Stroomstoring AH-dc zorgt al 10 dagen voor leveringsproblemen

Diverse Albert Heijn-winkels kampen met lege schappen door een stroomstoring van 10 dagen geleden in het distributiecentrum in Zaandam. Dat blijkt uit een rondgang van Distrifood en wordt bevestigd door het hoofdkantoor van de marktleider. 'Maar het is geen landelijk winkelbeeld.'

Eelco Hos

AI-toepassingen waar ik blij van word

Eelco Hos werpt zich op de inzet van AI bij het signaleren van diefstal op de winkelvloer. En ziet verrassende toepassingen.

Foto: Shutterstock

De eerste diefstalvrije supermarkt: Droom of nachtmerrie?

Een supermarkt zonder winkeldiefstal? Is dat mogelijk? Een rondgang over een technologiebeurs wijst uit dat het vooral een kwestie is van investeren. En van aanpassingen in de wetgeving. Distrifood neemt de lezer mee op een virtuele rondleiding door de eerste diefstalvrije supermarkt.

Foto: iStock

Een op de drie consumenten getuige van diefstal

Onderzoek toont aan dat 9 procent van de consumenten wel eens iets heeft gestolen uit de supermarkt. Bijna een derde is getuige geweest van winkeldiefstal, meestal bij zelfscankassa's. Consumenten vinden een strengere aanpak in de bestrijding van diefstal nodig.