Alles over Kaas

Foto: Shutterstock

Kaaswinkels voeren groeiend aantal speciaalzaken aan

Nederland telt meer speciaalzaken vergeleken met tien jaar geleden. Vooral het aantal kaaswinkels groeide fors. Groentewinkels daarentegen zitten in een dalende trend.

Kaasschaaf en mes van Klaverland. Foto: LinkedIn Morenso International

Ruzie om Plus-kaasschaven beslecht: Geen schaamteloze kopie

Plus mag kaasschaven van het merk Klaverland verkopen, zo oordeelt de rechter. Voormalig leverancier Boska Food Tools probeerde tevergeefs de verkoop te stoppen wegens inbreuk op zijn intellectuele eigendomsrecht.

TV-chef en kaasliefhebber Miljuschka Witzenhausen en Uniekaas zetten de samenwerking voort na de positieve resultaten.

Miljuschka kookt lekker door met Uniekaas

Afgelopen jaar introduceerde Uniekaas vijf nieuwe producten in het kaas schap. 'Hiermee kan men de lekkerste recepten maken, ontwikkeld door TV-chef en kaasliefhebber Miljuschka Witzenhausen. Daarmee doet Uniekaas ook dit jaar weer haar pay-off eer aan, want het wórdt alleen maar lekkerder', vertelt marketing manager Marja van Steen.

Foto: Distrifood

Westland Kaas wint Wheel of Retail met Old Amsterdam Tasty Grill

Old Amsterdam Tasty Grill Original van Westland Kaas is volgens de Wheel of Retail-jury de beste productintroductie van 2023 in de categorie Kaas.

Een kaasschap in Jumbo Monique in Zwaagdijk. Foto: Sebastiaan Rozendaal

Jumbo verduurzaamt productie van huismerk kaas

Jumbo verduurzaamt de productieketen van kaas van het eigen huismerk, meldt de supermarktketen vandaag.

Appeltaartkaas bij Jumbo Foodmarkt in Amsterdam. Foto: videostill via TikTok Kelly Camfferman

Appeltaartkaas Jumbo Foodmarkt uitverkocht na TikTok-video

ZEIST - Een TikTok-video over de appeltaartkaas van Jumbo Foodmarkt in Amsterdam heeft een run op het product veroorzaakt. Al snel was de kaas uitverkocht, zegt een woordvoerder van Jumbo tegen Distrifood.

Senior Category Development 
Manager Ivo Melchels en Marketing Director Corrien Bakker van Uniekaas.

Uniekaas schudt het kaasschap op 'Kaas wordt het startpunt van de warme maaltijd'

Nederlanders koken steeds meer met kaas, maar de kaascategorie speelt hier onvoldoende op in. Uniekaas wil dat veranderen en introduceert twee concepten die erop gericht zijn de consument te helpen bij bereiding van de warme maaltijd. 'Het gemiddelde kaasschap toont weinig innovatie', verklaart Marketing Director Corrien Bakker. 'Daar gaan we verandering in brengen.'

Nicole van Gorp, Marketing & Communicatie Manager en Patrick den Drijver, Salesmanager Retail & Foodservice.

De CONO-koe staat tweeënhalf keer zo lang in de wei als nodig is voor het label weidemelk: 'Dat proef je'

Bijna tien jaar geleden opende CONO Kaasmakers een nieuwe kaasmakerij in Westbeemster, waarbij innovaties op het gebied van het duurzame proces van kaasmaken werden toegepast. CONO Kaasmakers, bekend van het merk Beemster kaas, maakt continu stappen op het gebied van duurzaamheid. De ambitie van CONO Kaasmakers om de wereld beter achter te laten voor toekomstige generaties, gaat verder terug.

Foto: Koos Groenewold

Onderzoek Aldi: Jongeren eten veel kaas, maar kennis beperkt

CULEMBORG - Driekwart van de jongeren eet regelmatig kaas, maar eenzelfde aantal heeft bijvoorbeeld geen idee wat graskaas is, een traditionele romige kaas die in de lente beschikbaar komt, blijkt uit onderzoek in opdracht van Aldi.

Foto: Shutterstock

Medewerkers Albert Heijn-leverancier Bouters Cheese staken

CULEMBORG - Werknemers van kaasfabriek Bouter Cheese gaan vanaf vanavond staken. Dat meldt vakbond FNV.