Alles over BVD Advocaten

Foto ter illustratie.

Beperkte communicatie over huisregels nekt supermarkten in ontslagzaken

KAMPEN - Attendeer medewerkers regelmatig op de huishoudelijke regels van de supermarkt. Dit kan voorkomen dat een ontslag op staande voet sneuvelt in de rechtbank.

Zijn berichten op social media een reden voor ontslag?

Zijn berichten op social media een reden voor ontslag?

Hoe ver mag een werknemer gaan met uitlatingen op social media, voordat je daar als werkgever iets van mag vinden? Tegen de achtergrond van de corona-discussie is deze vraag actueler dan ooit. Helaas is een zwart-wit antwoord daar niet op te geven. Zoals in alle juridische discussies hangt het af van de omstandigheden, maar natuurlijk is wel richting te geven. Bijvoorbeeld aan de hand van een recente ontslagzaak bij de kantonrechter in Arnhem.

Een blog van mr. Dico Bogerd, advocaat bij BVD advocaten. 

De (on)gevaccineerde medewerker: rechten en plichten in de supermarkt

Mag ik vragen of een medewerker is gevaccineerd? Is een werknemer verplicht om te antwoorden? Wat mag ik met het antwoord doen?

Kan franchisegever na een aanbod nog terug?

Kan franchisegever na een aanbod nog terug?

Voor veel franchisepartijen is inmiddels duidelijk dat de franchisewet dit jaar is ingegaan. Wat dat praktisch betekent is alleen vaak nog een raadsel. Wanneer u in overleg bent met een franchisegever om een franchisecontract aan te gaan, is het verstandig om te weten wat uw rechten zijn.

Jan Eerbeek (BVD advocaten)

Koop breekt geen huurbeding?

De regel 'koop breekt geen huur' is algemeen bekend. De regel houdt in dat de koper van een verhuurd winkelpand de rol van de voormalige eigenaar als verhuurder voortzet. Dat betekent echter niet dat deze koper dezelfde rechten en verplichtingen heeft als de voormalige verhuurder en de huurovereenkomst onder precies dezelfde voorwaarden voortzet.

Foto: Shutterstock

Supermarktclash: Ontslag op staande voet domineert in rechtszaal

KAMPEN - Bijna de helft van de rechtszaken over arbeidsrecht in de supermarkt draait om ontslag op staande voet.

Een blog van Arnold Vedder (BVD advocaten).

Hoe leid ik vermenging tussen zakelijk en privé in goede banen?

Als ondernemer is het heel prettig om er niet alleen voor te staan. Dat geldt zakelijk en natuurlijk ook privé. Het is fijn als u wordt bijgestaan door goede adviseurs, boekhouders, juristen, compagnons en natuurlijk goede mensen op de winkelvloer. Soms is daarbij sprake van vermenging tussen zakelijk en privé. Zo'n vermenging heeft voor- en nadelen, maar het belangrijkste is vooral dat het vooraf goed wordt geregeld.

Beschermt een verslaving of stoornis een frauduleuze werknemer?

Beschermt een verslaving of stoornis een frauduleuze werknemer?

Vanwege vermoedens van grootschalige fraude op de crediteurenafdeling schakelt een werkgever een bedrijfsrecherchebureau in. Onderzoek wijst uit dat de vermoedens helaas terecht zijn en een administratief medewerker bekent geld te hebben overgeboekt naar zijn privérekening. En niet eenmalig of voor een klein bedrag.

Wanneer is de exploitatieverplichting van een huurpand afdwingbaar?

Wanneer is de exploitatieverplichting van een huurpand afdwingbaar?

Dat er nogal eens discussie bestaat omtrent de exploitatieverplichting van huurders,  blijkt uit een zaak in Bussum. Nadat een vestiging van Marqt in Bussum verplaatst naar de overkant van de straat, beroept de verhuurder zich op deze verplichting in de huurovereenkomst

Klachten over onaangename geur: zo ga je het gesprek aan

Klachten over onaangename geur: zo ga je het gesprek aan

Klachten van collega's over een bepaalde werknemer stellen een werkgever voor een lastig dilemma. Enerzijds moet een werkgever dit voldoende serieus nemen om bestaande onvrede binnen een team niet te laten escaleren; anderzijds moet een werkgever in zekere mate terughoudend zijn, omdat het ook een ongefundeerde heksenjacht kan zijn.