BEACH Recruitment
Met de introductie van Jumbo's brood en onlangs ook de Smaakmakers groeit het aanbod van het nieuwe eigen merk van Jumbo gestaag. Daarmee is het nieuwe assortiment nu uitgebreid naar honderden sku's.
Met de introductie van Jumbo's brood en onlangs ook de Smaakmakers groeit het aanbod van het nieuwe eigen merk van Jumbo gestaag. Daarmee is het nieuwe assortiment nu uitgebreid naar honderden sku's.
Lidl wint bij de landelijke formules met het rapportcijfer 7,20 in brood. Albert Heijn blijft nummer 2, terwijl Jumbo de derde plaats van Plus overneemt. Regionaal neemt Hoogvliet in brood de kroon over van Poiesz en staat Nettorama niet meer bij de beste drie. Vomar wel. Die formule was en is nummer 3.
Lidl heeft bij de landelijke formules het beste imago in vers. Nettorama heeft dit bij de regionale ketens.
Er blijft steeds minder brood over in de supermarkten. Vorig jaar was sprake van een daling van maar liefst 40 procent ten opzichte van 2020.
Albert Heijn introduceert een aantal nieuwe broden waarin tarwe uit Nederland is verwerkt.
Delhaize gaat brood verkopen van regeneratief geteelde tarwe uit eigen land. Hiervoor is inmiddels 3.000 ton tarwe geoogst bij Belgische telers.
Een kwart van de verpakkingen met volkorenproducten die de NVWA onder de loep nam, claimde onterecht volkoren te zijn. Een aantal supermarktketens en A-merkfabrikanten hebben een berisping ontvangen.
Eelco Hos ziet op brood-en-banketafdelingen van supermarkten nog wel papieren bakplannen. Dat kan beter.
Ondernemen op de Wadden is een vak apart. Maar ook op de eilanden zelf zijn er grote verschillen, ondervindt supermarkteigenaar Marijn Kapinga (31), die Vlieland verruilde voor Terschelling. De nieuwkomer neemt het op tegen Marieke Mier (33) en vader Willem (69), die met hun Jumbo marktleider zijn en al 85 jaar ondernemen op Terschelling. Hoe houden de ondernemers zowel hun vaste klanten als (vaste) toeristen tevreden?
AMSTERDAM - Het aantal broden dat supermarkten terugsturen naar de bakkerijen nam tussen 2020 en 2022 flink af, blijkt uit een monitor van de Nederlandse Vereniging Bakkerij (NVB).