nieuws

AH breidt bezorgservice uit naar Zeeland

Formules 2269

AH breidt bezorgservice uit naar Zeeland
Foto: ANP

ZAANDAM – Albert Heijn gaat boodschappen bezorgen in Zuid-Beveland en Walcheren.

Dit betekent dat 100.000 huishoudens in onder andere Goes, Middelburg en Vlissingen hun boodschappen vanaf mei online bij AH kunnen bestellen. De bezorgingen vinden plaats vanuit AH’s home shop center in Eindhoven. Na Zuid-Beveland en Walcheren volgen mogelijk nog andere eilanden.

Verlaagde besteldrempel

De uitbreiding naar Zeeland is niet het enige nieuwe aan AH’s bezorgservice: ook op dinsdag geldt nu de verlaagde besteldrempel van €70 naar €50. Dat laten Martine van Oostrum en Machiel Tiddens, verantwoordelijk voor marketing en e-commerce bij Ah.nl, weten aan Twinkle. Deze verlaging gold begin januari al op woensdag en donderdag, na aanleiding van een test afgelopen zomer: ‘De resultaten van die test waren positief. Daarom hebben we besloten om deze mogelijkheid structureel aan te bieden op woensdag en donderdag. Dat doen we vanaf begin januari. We hebben voor die dagen gekozen zodat we een verhoging van het aantal bestellingen goed aankunnen qua capaciteit. Op dit moment zijn er nog geen plannen om uit te breiden, wellicht in de toekomst.’

Jumbo-hub in Zeeland

AH betreedt met deze zet een voor hen nieuwe bezorgmarkt. Jumbo is eind februari begonnen met de rechtstreekse bezorging van boodschappen vanuit een hub in Middelburg. Voorheen werden de boodschappen vanuit diverse Jumbo supermarkten bezorgd.

Reageer op dit artikel