nieuws

Jumbo online opent hub in Zeeland

Formules 3096

Jumbo online opent hub in Zeeland

MIDDELBURG – Jumbo is deze week begonnen met de rechtstreekse bezorging van boodschappen vanuit een hub in Middelburg. Voorheen werden de boodschappen vanuit diverse Jumbo supermarkten bezorgd.

Door ook te werken met een centrale hub, kan de supermarktketen nu nog meer klanten bedienen én krijgen klanten de keuze uit meer en kortere bezorgmomenten, stelt de keten in een persbericht. De centrale hub van Jumbo is gevestigd op het industriegebied Arnestein. Vanaf deze locatie gaan bezorgers boodschappen leveren binnen veel kortere bezorgslots. Voorheen werden boodschappen binnen een tijdsbestek van 3 uur bezorgd. Nu wordt dit verkort naar 2 en zelfs 1 uur, aldus Jumbo.

Meer bezorgmomenten

Ook komen er meer bezorgmomenten bij. Zo kunnen klanten in Middelburg en omgeving straks ook ’s ochtends tussen 7 en 8 uur hun boodschappen bezorgd krijgen. De online bestelde producten worden tot in de keuken gebracht door de bezorgers van Jumbo.

Nieuwe test

De bezorging via hubs maakt onderdeel uit van een nieuwe test om dit proces nog efficiënter in te richten. Rechtstreekse thuisbezorging biedt niet alleen voordelen voor de klant, het is óók beter voor het milieu, aldus de keten. ‘Door te leveren via één centraal distributiepunt, kan Jumbo haar capaciteit beter benutten en de bezorging beter plannen. Hierdoor worden minder kilometers gemaakt.’

Vlissingen volgende stad

Ook in andere plaatsen in Zeeland gaat het bezorgen van boodschappen rechtstreeks vanuit de hub in Middelburg plaatsvinden. Over twee weken is Vlissingen aan de beurt en vier weken daarna gaan ook Goes en Heinkenszand over tot rechtstreekse bezorging van boodschappen.

 

Reageer op dit artikel