Marlboro-fabrikant kijkt naar cannabis

Marlboro-fabrikant kijkt naar cannabis
Archieffoto: Michel Zoeter

TORONTO - Altria, producent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, stapt mogelijk in de wiet. Het Amerikaanse bedrijf voert gesprekken over een investering in de Canadese cannabisonderneming Cronos Group.

Cronos, dat twee merken voor medicinale wiet bezit en een marktwaarde heeft van omgerekend zo'n €2,8 miljard euro, benadrukte dat er nog geen enkele overeenkomst is gesloten. Wietondernemingen zijn interessant geworden voor reguliere bedrijven, nu Canada recreatief gebruik van de drug heeft gelegaliseerd. Voor tabaksfabrikanten als Altria biedt cannabis een mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren naast traditionele rokers.

Veel interesse voor groeiende markt cannabis

Naast sigarettenfabrikanten zijn ook andere grote bedrijven geïnteresseerd in het 'groene goud'. Zo nam bier- en wijnproducent Constellation Brands vorig jaar een belang in cannabisbedrijf Canopy Growth. Naar verluidt onderzoekt ook frisdrankreus Coca-Cola de mogelijkheden om in cannabisproducten te stappen.

Lees ook: Coop Zwitserland verkoopt cannabis-sigaret

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.