nieuws

Carrefour opent bijzondere super in Brussel

Buitenland 2508

Carrefour opent bijzondere super in Brussel

BRUSSEL – Supermarktbedrijf Carrefour opent binnenkort in Brussel een bijzondere supermarkt. Het gaat om een winkel waarin geen cash wordt geaccepteerd, geen kassa’s aanwezig zijn en ook geen schappen.

Dat meldt dagblad Het Laatste Nieuws vanmorgen. Het betreft een winkel waar klanten online bestelde boodschappen kunnen afhalen en producten uit automaten kunnen kopen. ‘In de winkel gaan mensen ook producten kunnen kopen. Die staan niet in rekken, maar wel in automaten’, zo wordt woordvoerder Baptiste van Outryve van Carrefour in de krant geciteerd.

Omzeilen wetgeving voor contant geld

Door alleen met afhalen en automaten te werken, omzeilt Carrefour wetgeving in België die het winkels verplicht om contant geld te accepteren. Het maakt het ook mogelijk voor de vestiging in Brussel op zeven dagen per week en 24 uur per dag open te zijn.

Tweede vestiging is al in voorbereiding

Het van oorsprong Franse concern denkt met het nieuwe concept volop kansen te hebben in de markt. De woordvoerder: ‘Een tweede winkel is al in voorbereiding, het wordt dus geen eendagsvlieg.’ De eerste vestiging komt in de buurt van de Grote Markt in Brussel.

Reageer op dit artikel