nieuws

Bedrijfsleider in kunstmatig coma na overval

Branche & Bedrijf 1499

Bedrijfsleider in kunstmatig coma na overval
Foto: ANP

RIDDERKERK – Een bedrijfsleider van Coop is ernstig gewond geraakt tijdens een overval op de winkel zaterdagavond. De man werd bij een poging de overvaller te overmeesteren met een mes in zijn buik gestoken. Hij wordt in een kunstmatig coma gehouden.

Volgens dagblad AD is de toestand van de neergestoken bedrijfsleider kritiek. De krant heeft ook een eerste reactie van de Coop-supermarktorganisatie.’Onze eerste zorg gaat uit naar de toestand van onze collega en alle betrokkenen. Het politieonderzoek loopt nog volop, in dat kader kunnen we geen verdere mededelingen doen’, zo wordt het hoofdkantoor geciteerd.

‘Onze bedrijfsleider is behoorlijk gewond geraakt. Hij is geopereerd in het ziekenhuis. Ze houden hem in kunstmatige coma’, citeert De Telegraaf een medewerkster van de getroffen supermarkt. ‘We hopen dat hij er snel weer bovenop komt. Hij heeft jonge kinderen. Wij hopen wel dat hij na dit gebeuren wil terugkeren in de supermarkt.’

Overval in Ridderkerk op zaterdagavond

De overval vond plaats bij de Coop aan het Vlietplein in Ridderkerk. Dit gebeurde afgelopen zaterdagavond kort voor acht uur,  tien minuten voor sluitingstijd van de supermarkten. Een blanke jongeman met blond haar kwam de winkel binnen en eiste bij de servicebalie onder bedreiging met een groot mes geld bij de servicebalie. Personeelsleden en klanten grepen in, waarna er een worsteling ontstond.

Klant in de buik geschopt, medewerker neergestoken

De overvaller schopte daarbij een klant in zijn buik en stak de bedrijfsleider neer. Daarna ging de man er vandoor met een onbekende buit. Politie-onderzoek in de buurt leverde niet direct een arrestatie op. De overvaller had volgens de politie een bedekt gezicht, droeg een donkerblauwe regenjas met reflecterende streep en droeg een plastic Jumbotas bij zich.

Politie zet onderzoek voort

Voor klanten en medewerkers van de winkel is slachtofferhulp beschikbaar. Het onderzoek naar de identiteit van de overvaller gaat door. Het is de tweede keer in enkele maanden tijd dat de supermarkt in Ridderkerk het slachtoffer is van een overval.

Reageer op dit artikel