nieuws

Daders overval op Superrr na ruim jaar gepakt

Branche & Bedrijf 637

Daders overval op Superrr na ruim jaar gepakt

HOLWIERDE – De politie in Groningen heeft na ruim een jaar de twee daders gepakt van de overval op een vestiging van Superrr in Holwierde.

De politie pakte de twee jongeren op door tips die binnenkwamen na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht op 13 november 2018. Dat meldde Opsporing Verzocht, dinsdag in een uitzending. ‘Dankzij kijkers zijn er dinsdag 8 januari 2019 twee verdachten aangehouden. Het gaat om jongens van 17 en 18 jaar uit Delfzijl. Bedankt, tippen helpt dus écht!’, schrijft het AvroTros-programma op zijn website. Direct na de uitzending over de overval kwamen al vijf tips binnen.

Medewerkers Superrr overstuur

De overval op de winkel, waar veel mensen met een verstandelijke beperking werken, had plaats in de middag van 18 december 2017. Dat de politie de beelden pas na bijna een jaar toonde, kwam doordat rekening werd gehouden met de slachtoffers. Die waren zwaar overstuur. De overval had diepe sporen achtergelaten op de medewerkers met een beperking en die zouden door een uitzending weer opengereten worden. Daarom zette de politie eerst in op ‘normale’ opsporingsmethoden, maar uiteindelijk liep het onderzoek toch vast.

Mes op keel

Bij de overval ging het er stevig aan toe. De twee in het zwart geklede en gemaskerde overvallers bedreigden het personeel met een mes. Een medewerker kreeg er zelfs het mes tegen zijn keel gezet en werd tegen de grond gewerkt, meldde het Dagblad van het Noorden. De andere overvaller nam de bedrijfsleider mee naar de kassa. Met bijna €1400 en zo’n 25 pakjes sigaretten vluchtten de daders ervandoor op een scooter.

Delfzijl

De politie had destijds al het vermoeden dat de daders uit Delfzijl afkomstig waren. De gestolen scooter was namelijk gesignaleerd op de weg van en naar Delfzijl. Mede daarom hoopte de politie het zonder tv-beelden te delen de overvallers te kunnen pakken.

Zie hier de beelden van Opsporing Verzocht:

 

Reageer op dit artikel