nieuws

Marit van Egmond nieuwe baas Albert Heijn

Branche & Bedrijf 12211

Marit van Egmond nieuwe baas Albert Heijn
Marit van Egmond. Foto: Diederik van der Laan

ZAANDAM – Wouter Kolk neemt meer afstand van de Nederlandse markt. Hij wordt als directeur van Albert Heijn opgevolgd door directeur commercie Marit van Egmond.

Dat heeft Ahold Delhaize bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. Kolk gaat zich volledig richten op zijn rol als baas van Europa en Indonesië binnen moederconcern Ahold Delhaize. ‘Ik ben blij dat Marit het leiderschap van Albert Heijn van mij overneemt’, zo wordt Wouter Kolk in het persbericht geciteerd. ‘Haar kennis van foodretail is indrukwekkend, ze heeft goed presterende teams geleid en innovaties gelanceerd en succesvol geïmplementeerd in een snelveranderend landschap.’

Klanten helpen goede keuzes te maken

Van Egmond is natuurlijk blij met haar nieuwe rol. ‘Het is een eer om Albert Heijn richting de toekomst te mogen leiden. Ik geloof er sterk in dat food een centrale rol inneemt in de manier waarop mensen leven. Dit is van enorm belang voor Albert Heijn met zijn lange geschiedenis in food en onze zeer relevante positie in de maatschappij. Door de technische en digitale vaardigheden van Albert Heijn te gebruiken kunnen we klanten helpen goede keuzes te maken om gezonder en beter te leven.’

Eerste vrouwelijke directeur

Van Egmond, ook columnist van Distrifood, is de eerste vrouwelijke directeur voor Albert Heijn. Ze groeide volledig op als manager binnen Ahold/Albert Heijn, waar ze in 1997 als management trainee begon. Ze was in die tijd onder meer assistent supermarktmanager, werkte voor Ahold in China en was verantwoordelijk voor de logistiek rond vleeswaren en salades bij Albert Heijn.

Introductie van Kies & Kook en Grill & Steak

Ze was daarna onder meer betrokken bij de vernieuwing van het assortiment maaltijdsalades en de introductie van concepten als Kies & Kook en Grill & Steak als categorymanager bij verschillende afdelingen van Albert Heijn. Vijf jaar lang was ze de baas bij zusterketen Gall & Gall en in 2014 werd ze teruggehaald naar Albert Heijn met rollen binnen de directie rond vers en commercie. 3,5 jaar geleden werd ze benoemd tot executive vice president Commerce.

Reageer op dit artikel