nieuws

Komst Coop naar Wernhout definitief

Branche & Bedrijf 712

ZUNDERT – De gemeenteraad van Zundert heeft gisteravond unaniem ingestemd met de komst van een Coop-supermarkt naar het kerkdorp Wernhout.

Komst Coop naar Wernhout definitief

Burgemeester en Wethouders van Zundert waren eerder al akkoord gegaan met de komst van de nieuwe supermarkt in Wernhout en nu is dus ook de gemeenteraad akkoord. Volgens BN/De Stem zijn er wel zorgen over zaken als parkeren en verkeersveiligheid, maar haalden moties en amendementen het toch niet.

550 vierkante meter grote ondernemers-Coop

De nieuw te bouwen supermarkt gaat zo’n 550 vierkante meter meten, en de Coop zal worden geleid door een franchisenemer. Wie dat is, is nog niet bekend. Het betreft nieuwbouw die het iniatief is van horecapaar Peter en Inge Mutsters, die café De Valk uitbaten in Wernhout, zij liepen al tien jaar rond met het plan.

Sloop zaal maakt bouw supermarkt mogelijk

De winkel wordt gebouwd op een stuk grond achter café De Valk, waarvan een zaal wordt gesloopt om de bouw mogelijk te maken. De projectontwikkelaar bouwt behalve de supermarkt zes appartementen boven de winkel. Bovendien komen er vier koopwoningen op een perceel waar nu een parkeerplaats is.

Reageer op dit artikel