nieuws

Coop krijgt vestiging in Wernhout

Branche & Bedrijf 1647

Coop krijgt vestiging in Wernhout

WERNHOUT – Coop krijgt een vestiging in het Noord-Brabantse dorp Wernhout. Het betreft een nieuwbouwproject, waarbij behalve de supermarkt ook diverse woningen en appartementen worden gebouwd.

De nieuwbouw is een initiatief van horecapaar Peter en Inge Mutsters, die café De Valk uitbaten in Wernhout. Volgens het regionale dagblad BN/De Stem liepen zij al tien jaar rond met het plan. Deze week hebben b & w van de gemeente Zundert groen licht gegeven voor het plan.

‘Leefbaarheid Wernhout onder druk’

Wernhout zit al sinds jaar en dag zonder supermarkt. De krant citeert wethouder Patrick Kok: De leefbaarheid in Wernhout staat onder druk. Het is daarom dat het college besloten heeft prioriteit te geven aan de komst van de supermarkt. Dankzij wekelijks constructief overleg met en de ondernemersdrive van de familie Mutsters kunnen we de plannen aan de inwoners voorleggen. Het is nu aan hen om er een succes van te maken.’

Deel café gesloopt voor nieuwbouw Coop

De nieuw te bouwen supermarkt gaat zo’n 550 vierkante meter meten, en de Coop zal worden geleid door een franchisenemer. Wie dat is, is nog niet bekend. Volgens kroegbaas Mutsters is het iemand die lokaal bekend is. De winkel wordt gebouwd op een stuk grond achter café De Valk, waarvan een zaal wordt gesloopt om de bouw mogelijk te maken. De projectontwikkelaar bouwt behalve de supermarkt zes appartementen boven de winkel. Bovendien komen er vier koopwoningen op een perceel waar nu een parkeerplaats is.

Zie ook: Coop opent tweede Vandaag in Groningen

Reageer op dit artikel