nieuws

AH trekt Deliveroo en Blokker-directeuren aan

Branche & Bedrijf 2546

AH trekt Deliveroo en Blokker-directeuren aan
Foto: Albert Heijn

ZAANDAM – Albert Heijn trekt voormalig Deliveroo-topmanager Philip Padberg aan als general manager van de websupermarkt AH.nl. Daarnaast neemt voormalig Blokker-directeur Rob Heesen het stokje van Jan-Willem Dockheer over als baas bij de gemaksketen AH to go.

Dat laat Albert Heijn weten in een persbericht. Dockheer verlaat Albert Heijn ‘voor een externe uitdaging’. Padberg volgt in zijn functie Selma Postma op die vorige maand werd benoemd tot baas van de Amerikaanse websupermarkt Peapod die tevens tot de stal van Ahold Delhaize behoort.

Verantwoordelijk voor Deliveroo in Nederland

De 36-jarige Philip Padberg was de afgelopen drie jaar bij Deliveroo verantwoordelijk voor continentaal Europa en Nederland. Zijn officiële nieuwe functie is general manager van AH.nl. De 47-jarige Heesen was algemeen directeur bij Blokker en vervulde eerder commerciële directiefuncties bij Hema en Super de Boer.

Twee energieke en ervaren managers

Jan van Dam, directeur specialty stores & new markets bij Albert Heijn is in zijn nopjes met de benoemingen. ‘We verwelkomen deze twee energieke en ervaren managers graag binnen Albert Heijn. Philip heeft uitgebreide ervaring met het succesvol leiden van een vernieuwende e-commerce dienst met veel ambitie. De markt voor bezorgdiensten is enorm in beweging en Philip kan hier veel toevoegen. Rob is een oude bekende die bij Etos zijn eerste retail-ervaring opdeed. In de competitieve markt van food on the go is AH to go een groeiend convenience merk. Met zijn management-ervaring en expertise in food retail & food service kan Rob de groei en innovatie van AH to go in goede banen leiden.’

Recente introductie van Tap to go

Van Dam neemt ook met een positief gevoel afscheid van Jan-Willem Dockheer. ‘Ik wil ook Jan-Willem bedanken voor de groei en vernieuwing die hij AH to go heeft gebracht, waaronder recent de succesvolle introductie van Tap to go. Wij wensen hem alle succes in zijn nieuwe uitdaging.’  Wat die nieuwe uitdaging is, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Muller: ‘Ahold moet meer experimenteren’

Reageer op dit artikel