nieuws

Overvallen op filialen Deen en AH

Branche & Bedrijf 1432

Overvallen op filialen Deen en AH
Foto: Shutterstock

ALMERE/BREDA – Een Deen-vestiging in Almere is zaterdagavond overvallen door een man. De politie kon de vermoedelijke dader vrij snel na zijn daad aanhouden.

Volgens de website HV Almere betreft het een 22-jarige man. Hij kwam rond 17.30 uur de Deen-supermarkt aan Tussen de Vaarten binnen en bedreigde daarbij medewerkers met een vuurwapen. Hij ging er met geld vandoor. Mede dankzij de inzet van een politiehelikopter kon de man al snel worden aangehouden. Hij had zich verstopt in een haag achter de sporthal aan de Vincent van Goghstraat, weet de lokale nieuwssite. Even later vond de politie ook de buit van de man terug, alsmede het vuurwapen waar hij mee dreigde. Dit wapen bleek geladen te zijn.

Ook AH in Breda overvallen

Een dag later vond in Breda ook een overval op een supermarkt plaats. Kort voor 20.00 uur kwam een man met een mes de Albert Heijn-vestiging aan de Heksenwaag binnen. Hij ging er vandoor met een onbekend geldbedrag. Niemand raakte gewond, meldt BN De Stem.

Verkeerde persoon aangehouden

De politie hield kort na de overval iemand aan die voldeed aan het signalement dat was afgegeven voor de dader. Deze persoon werd echter al snel weer vrijgelaten, want hij bleek niet de overvaller te zijn. Volgens getuigen was de overvaller een ongeveer 20 jaar oude man, wiens gezicht bedekt was ten tijde van de overval. De politie heeft de zaak nog in onderzoek, onder meer met behulp van camerabeelden.

Er zijn deze maand door het hele land al opvallend veel overvallen gepleegd. Zo sloegen drie mannen afgelopen week nog toe bij een Poiesz-filiaal in Leeuwarden. Zij konden snel worden aangehouden.

Zie ook: meer nieuws over criminaliteit

Reageer op dit artikel