nieuws

Lidl-medewerkers vastgebonden bij overval

Branche & Bedrijf 1776

Lidl-medewerkers vastgebonden bij overval
Foto: Shutterstock

NIJMEGEN – Vier winkelmedewerkers van Lidl en een vrachtwagenchauffeur zijn vrijdagochtend vastgebonden, toen een drietal overvallers de Lidl-vestiging in Nijmegen overviel.

De drie overvallers, volgend de politie ongeveer 17 tot 19 jaar oud, drongen de winkel aan de OC Huismanstraat voor openingstijd binnen.

Ook chauffeur vastgebonden

Op dat moment, rond 07.40 uur, werd er bij de achteringang van de Lidl net een vrachtwagen gelost. De chauffeur en vier in de winkel aanwezige personeelsleden werden vastgebonden en bedreigd met messen. De overvallers bleven volgens de Gelderlander zo’n drie kwartier in de winkel, en gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor.

Medewerkers maken het ‘naar omstandigheden goed’

De Lidl-medewerkers en de chauffeur bleken in staat zichzelf te bevrijden. Hoe ze waren vastgebonden, wilde de politie niet zeggen. Voor de personeelsleden is Slachtofferhulp ingeschakeld. Een Lidl-woordvoerder geeft in de regionale krant aan dat het ‘naar omstandigheden goed’ gaat met de medewerkers.

Lidl-boodschappentassen

Naar de daders wordt nog gezocht. De politie laat weten dat ze straattaal spraken en sportkleding droegen. Ze gingen er vandoor met Lidl-boodschappentassen.

Zie ook: Overvallen op filialen Deen en AH

Reageer op dit artikel