nieuws

Ouderen eten minst vaak vegetarisch

Branche & Bedrijf 991

Ouderen eten minst vaak vegetarisch

AMSTERDAM – Nederlanders eten gemiddeld één dag per week vegetarisch. Vrouwen doen dit 1,4 keer per week, terwijl mannen dit 0,8 keer per week doen. Er is ook een duidelijk onderscheid tussen de generaties.

65-plussers in Nederland eten gemiddeld maar één keer per twee weken geen vlees of vis, twintigers en dertigers één of twee keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Motivaction onder 1000 Nederlanders. Aanleiding is de Wereld Vegetarisme Dag die komende maandag plaatsvindt. Op het gemiddelde Nederlandse bord bij het avondeten ligt volgens het bureau bijna vijf keer per week uit vlees, een keer vis en de andere keer dus bijvoorbeeld een vleesvervanger.

Nederlanders willen leefstijl aanpassen

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders vinden dat ze hun leefstijl moeten aanpassen om meer energie te hebben. Maar daar komt het door de waan van de dag niet van. Bovendien is vaak niet duidelijk wat gezond is en wat niet. Zo denkt een kwart dat koffie ongezond is. Eveneens een kwart denkt dat voedingssupplementen een noodzakelijke aanvulling op onze voeding zijn. En 37 procent denkt dat biologische voeding gezonder is dan gewone voeding.

Boek met uitslagen van onderzoek

Dat blijkt uit onderzoek dat Motivaction uitvoerde voor het boek ‘Dit boek is gezond’. In het boek vertellen ook ruim 30 bekende Nederlanders hoe zij met gezondheid en vitaliteit omgaan, onder wie vegetariërs en flexitariërs Janine Abbring, Kay Greidanus, Hadewych Minis, Monic Hendrickx en Vincent Vianen.

Lees ook: Albert Heijn plaatst vegan koelschap

 

Reageer op dit artikel