nieuws

Albert Heijn plaatst vegan koelschap

Assortiment 6450

Albert Heijn plaatst vegan koelschap

ZAANDAM – Albert Heijn introduceert het eerste vegan koelschap.

Het koelschap staat ten minste vier weken in de winkel op het Gelderlandplein te Amsterdam. Bij succes wordt het vegan koelschap ook in andere AH-winkels geplaatst.

Vegan wraps, soepen en salades in één schap

Bestaande en nieuwe plantaardige producten liggen bij elkaar in het schap. Het gaat om producten als vegan wraps, soepen, salades en maaltijden van ‘uit de keuken van Maass’. AH zegt dit te doen om het veganistisch koken gemakkelijker te maken.

Vraag naar vegan groeit

Het aantal mensen dat plantaardig voedsel eet neemt toe en daarmee stijgt het aantal vegan producten en vegan restaurants, schrijft AH in een persbericht. Dit past bij het bericht van eerder dit jaar, waarin stond dat Hellofresh Green Chef overnam. Dit was deels om het aanbod uit te breiden met veganistische maaltijdboxen om aan de vraag naar vegan te kunnen voldoen. Volledig focussen op vegan lijkt overigens niet altijd even succesvol, bewijst het faillissement van de Vegansuper in Groningen.

Lees ook: AH lanceert maaltijden Vegetarische Slager

Reageer op dit artikel