artikel

‘Eén tijdelijke supermarkt voor 8 maanden, alstublieft’

Branche & Bedrijf 1673

De mogelijkheden op het gebied van tijdelijke huisvesting zijn de laatste jaren sterk ontwikkeld. In de retailbranche is het dé uitkomst om business door te laten gaan en klanten te kunnen blijven bedienen. Die tijdelijke supermarkt voor 8 maanden kan gewoon gebouwd worden. Dorrie Eilers, directeur van Neptunus, aan het woord.

‘Eén tijdelijke supermarkt voor 8 maanden, alstublieft’

– Tekst komt van Neptunus –   

Waarom en wanneer is het interessant om een tijdelijk gebouw te huren? “Onze gebouwen worden ingezet wanneer er tijdelijk extra ruimte nodig is, in geval van calamiteiten, renovatie, nieuwbouw of Vinex-locatie”, vertelt Dorrie Eilers, directeur van Neptunus, specialist in het realiseren van semi-permanente gebouwen. “Zo realiseren we supermarkten, winkels, sporthallen, showrooms en logistieke centra. Een voorbeeld is een tijdelijk winkelcentrum met een oppervlakte van 9.000 m2 in Stein, na verwoesting van het winkelcentrum door brand. Deze heeft uiteindelijk 5 jaar gestaan. Maar ook hebben we al vele winkels op vinexlocaties mogen bouwen. In principe is iedere toepassing, afmeting en periode denkbaar.”

Flexibel en duurzaam

Deze demontabele winkels zijn niet te onderscheiden van vaste, permanente bouw. Eilers: “Het grote voordeel is dat we in staat zijn binnen enkele weken een volwaardige supermarkt turn-key te plaatsen en deze na de gebruiksperiode weer geheel kunnen demonteren en hergebruiken. Ieder project is maatwerk waarbij ook in afwerking en voorzieningen alles mogelijk is z

oals bij vaste bouw. Glazen puien, schuifdeuren, luifels, maar natuurlijk ook systeemplafonds of een bijzondere vloerafwerking of rolpoorten. Onze demontabele gebouwen zijn niet alleen herplaatsbaar en herbruikbaar, maar ook alle materialen zijn recyclebaar. Afhankelijk van de gebruiksduur en toepassing van het gebouw zijn er mogelijkheden tot huur, lease of koop. Wanneer je het gebouw niet meer nodig hebt, wordt hij gedemonteerd. Dus flexibel én duurzaam.”

 

Reageer op dit artikel