Supers houden prijzen paasstollen exact gelijk

Supers houden prijzen paasstollen exact gelijk
Foto: ANP

ZEIST - De foodinflatie heeft geen grip op de prijs van paasstollen bij de vijf grootste Nederlandse supermarktketens. Prijzen en gewicht zijn exact gelijk aan vorig jaar. Aldi en Lidl zijn het goedkoopst, Jumbo het duurst en bovendien uitverkocht.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Distrifood. Ambachtelijke en industriële bakkers meldden aan Nu.nl dat vanwege de hogere tarweprijzen, hoge energiekosten, duurdere verpakkingen en hogere transportprijs de kostprijs van de stollen is gestegen. Dit is dus echter aan de prijzen van de stollen in de supermarkten niet te merken. Deze houden ook geen gelijke tred met de algemene foodinflatie.

Aldi en Lidl goedkoopste per 100 gram

Aldi en Lidl vragen allebei €1,99 voor een stol van 1 kilo en zijn daarmee per 100 gram goedkoper dan de andere drie formules. Albert Heijn heeft de stol voor dezelfde prijs in het schap liggen, maar die weegt 750 gram. Ook bij Plus kost de stol, een volkorenvariant, €1,99. Maar klanten van Plus krijgen dan een exemplaar met een gewicht van 450 gram. Plus is daarmee nu een euro goedkoper dan vorig jaar.

Stollen bij Jumbo het duurst en niet beschikbaar

Jumbo heeft zijn feeststol in het assortiment voor €3,49 met een gewicht van 750 gram. Daarmee is de gele formule de duurste in de inventarisatie. Volgens de website van Jumbo zijn de stollen echter 'niet beschikbaar'. Volgens het bericht dat Distrifood vorig jaar over dit onderwerp schreef, was dat ook vorig jaar al het geval. Ook de ministolletjes krenten, de La Place-feeststol en de ministolletjes speculaas zijn niet verkrijgbaar via de website van de formule. Een luxe volkorenstol van 300 gram is voor €3,90 wel te bestellen.

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.