WildWestland benoemt oud-AH-categorymanager Commandeur

WildWestland benoemt oud-AH-categorymanager Commandeur

HUIZEN - Marthe Commandeur is de nieuwe general manager van fabrikant van kaasvervangers WildWestland. In haar vorige baan was zij binnen Ahold verantwoordelijk voor het kaasassortiment.

WildWestland is een gemeenschappelijk merk van kaasfabrikant Westland Kaas en het op veganistisch assortiment gerichte bedrijf Those Vegan Cowboys. Laatstgenoemde onderneming is opgezet door Jaap Kortweg en Niko Koffeman, eerder de drijvende krachten achter de Vegetarische Slager. Producten van WildWestland liggen sinds vorig jaar in de schappen bij onder meer Albert Heijn, Jumbo en Plus.

Commandeur brengt veel ervaring binnen Albert Heijn en Ahold mee

De 38-jarige Marthe Commandeur begon als management trainee binnen Ahold en was in eerste instantie als category manager actief bij drogisterijketen Etos. Vanaf 2013 maakte ze de overstap naar Albert Heijn, waar ze als category manager onder meer verantwoordelijk was voor gemaksmaaltijden, kip en gevogelte, vegetarisch en het visassortiment. De laatste bijna vier jaar was ze lead category manager cheese binnen Ahold Delhaize, alvorens ze in september vorig jaar jaar begon aan een sabbatical.

Commandeur moet WildWestland verder laten groeien

De markt voor kaasvervangers groeide vorig jaar, onder meer door uitbreiding van het assortiment bij Albert Heijn en Jumbo Foodmarkt. Ook lanceerde Albert Heijn bij zijn To Go-vestigingen een veganistische variant op het populaire kaasbroodje. WildWestland kondigt aan dit jaar met nieuwe producten te komen en rekent erop zijn distributie in West-Europa verder uit te breiden.

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.