Tien tips voor aanschaf van gekoelde vitrines en displays

Tien tips voor aanschaf van gekoelde vitrines en displays

Ben je op zoek naar een gekoelde vitrine of display? Dan kun je uit heel wat koelingsapparatuur kiezen. Gekoelde vitrines of displays komen namelijk in zeer veel soorten en maten. De juiste keuze hangt af van je wensen en behoeften.

MaximaKitchenEquipment heeft veel ervaring in de verkoop en het onderhoud van professionele apparatuur voor horeca en retail. Ook in horeca-barkoelers en display koelvitrines. Volg deze tien handige aanschaftips en kies een gekoelde vitrine of display uit die perfect past in jouw zaak.

1. Bedenk eerst waarvoor je de gekoelde vitrine of display wilt gebruiken

Voor wat voor soort producten wil je dit apparaat gaan gebruiken? Het juiste apparaat hangt natuurlijk sterk van af. Blikjes en flesjes kun je vooral goed kwijt in een barkoeler, ingrediënten of beleg in een opzetmodel koelvitrine en belegde broodjes in een mini koelvitrine.

2. Denk na over hoe je de producten wilt presenteren

Zullen jouw werknemers er vooral gebruik van maken of dient het ter zelfbediening voor de klanten? Het antwoord op deze vraag beïnvloedt natuurlijk de manier waarop je je producten wilt presenteren. Alhoewel het natuurlijk voor beiden overzichtelijk moet zijn, gaat het bij klanten vooral om een aantrekkelijke presentatie en bij werknemers vooral om een efficiënt gebruik.

3. Check of de koeling goed past op de uitgekozen plek

Wat voor een gekoelde vitrine of display past er nou het beste in jouw zaak? Ben je opzoek naar een hoge, lage, dubbele, enkele of opzet koeling? Heb je er één nodig met inbouwmogelijkheden? Weet en meet waar je het apparaat wilt plaatsen voordat je overgaat tot aankoop

4. Kies de juiste capaciteit uit voor jouw zaak

Er bestaan kleine display vitrines van 50 liter, enkeldeurs barkoelers van een liter of 140, of grote vloermodel vitrines van maar liefst 500 liter. Hoeveel wil je tegelijkertijd kunnen koelen? Het antwoord op deze vraag brengt je een stap dichterbij het juiste apparaat voor jouw bedrijf

5. Maak een keuze tussen statische en geforceerde koeling

Bij een statische koeling vindt er een natuurlijke luchtcirculatie plaats, met als voordeel dat je producten niet snel zullen uitdrogen (ideaal voor onverpakte producten). Bij een geforceerde koeling wordt er door middel van ventilatoren koude lucht gecirculeerd door het apparaat, zorgend voor een stabiele, uniforme temperatuur door de hele gekoelde ruimte

6. Koop een koeling die geschikt is voor intensief gebruik

Zorg ervoor dat je kiest voor een apparaat dat lang mee zal gaan. Er bestaan apparaten die speciaal gemaakt zijn voor het intensieve horeca gebruik, vaak kennen deze een roestvrijstalen behuizing, dubbele beglazing, dikke en duurzame isolatie, een stevige deur met robuust handvat.

Gekoelde-vitrine7. Kijk of de koeling voldoet aan de normen

Je denkt misschien niet direct aan de nodige veiligheidsnormen wanneer je een gekoelde vitrine of display koopt. Maar net als bij al jouw andere professionele apparaten moet ook bij jouw koeling de veiligheid voorop staan. Kijk daarnaast goed naar het gebruikte koelmiddel. Bijvoorbeeld R290 en R600a zijn beter voor het milieu.

8. Kies een koeling met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Je wilt natuurlijk een koeling waar je echt wat aan hebt, van hoge kwaliteit. Maar dan wel het liefst tegen een scherpe prijs. Het beste van beide werelden, dat is mogelijk wanneer je gaat voor een vitrine of display met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

9. Kijk of het apparaat makkelijk te onderhouden is

Schoonmaak en onderhoud horen erbij, maar dan wel natuurlijk zo makkelijk mogenlijk. Kijk voor aanschaf eerst hoe het apparaat schoon te maken is, bijvoorbeeld de filters of verdamper. Kijk daarnaast ook of het veel onderhoudswerk vraagt en of er een technische dienst is die dit voor jou kan doen

10. Ga voor een goede service

Een goede service is het halve werk, en dit geldt zowel voor, na als tijdens de aankoop. Bij Maxima Kitchen Equipment staan we voor jou klaar met professioneel advies, onze installatieservice én onze eigen technische dienst.

Dit artikel is gesponsord door Maxima Kitchen Equipment

Lees meer over