Aldi opent tijdelijke supermarkt in Reek

REEK - Aldi opent een tijdelijke supermarkt in Reek. Het filiaal komt in een weiland aan de Mgr. Borretstraat en zal er maximaal tien jaar staan.
Delen:

Aldi wil uiteindelijk een permanente vestiging op bedrijventerrein Reek-Zuid als blijkt dat de tijdelijke supermarkt goed draait. Recent bedacht Aldi in Zeeland eenzelfde constructie. In juli opende de discounter een tijdelijk filiaal in het Zeeuwse Kamperland. Hier wordt naar alle waarschijnlijkheid op termijn ook een permanente winkel geopend op een bedrijventerrein. De vergunning voor de tijdelijke Aldi in Reek, die er wellicht binnen een half jaar staat, werd op 16 april toegewezen. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Nieuwe Aldi zorgt voor concurrentie, maar niet ‘levensbedreigend’

Het vorige college van de gemeente Landerd keurde Aldi’s plannen voor een filiaal in Reek nog af. Reden was de verwachte negatieve effecten op supermarkten in de plaatsen Schaijk en Zeeland.  ‘Uit onderzoek blijkt dat te gaan om enkele procenten. Dus niet levensbedreigend. Supermarkten kunnen naast elkaar bestaan. Bovendien zal Reek koopkracht trekken uit achterliggende dorpen’, zegt wethouder Hans Vereijken nu in de krant.

Aldi welkom in Reek

De Aldi is volgens de bewoners van het Brabantse dorp meer dan welkom. Medio 2017 kwamen tweehonderd inwoners uit Reek bij het stadhuis in Schaijk samen voor het overhandigen van 2600 handtekeningen aan de burgemeester voor de komst van de Aldi. Reek heeft niet eens 2600 inwoners. ‘Dit is voor het dorp een groot succes en zeker ook voor iedereen die er hard aan getrokken heeft’, zegt een van de bewoners nu in de krant.

Provincierapport