nieuws

Rapport: Forse verschuivingen in vastgoed

Branche & Bedrijf 5535

Rapport: Forse verschuivingen in vastgoed

DOETINCHEM – Het Nederlandse supermarktlandschap is de afgelopen vijf jaar stevig veranderd. Door overnames, winkelopeningen en formule-veranderingen zijn de verhoudingen in een aantal provincies behoorlijk verschoven.

In sommige provincies is overigens sprake van een daling van het totale aantal supermarkten, zoals Groningen en Zeeland. Aan de andere kant nam het aantal in Overijssel en Noord-Holland met meer dan vijftig toe. Utrecht is de meest gewone provincie van Nederland. De landelijke top vijf in marktaandeel staat daar qua vestigingspunten in exact dezelfde volgorde.

Jumbo is de keten die het sterkst profiteert van de concentratie en groeit in bijna alle provincies sterk. In de thuisprovincie Noord-Brabant is Jumbo nu de nummer één in vestigingspunten. Albert Heijn is in de meeste provincies de formule met de meeste vestigingspunten. Een opmerkelijke uitzondering is Zeeland, waar Spar de grootste is.

In het Provincierapport zet Distrifood de ontwikkeling per provincie op een rijtje.

Reageer op dit artikel