Recalls ballen Boni en kipsalade Plus

DEN HAAG - Supermarktketen Boni haalt zijn gebraden gehaktballen en hamburgers terug. Plus doet een recall voor gerooktekipsalade.
Delen:
Foto: ANP

In de gebraden gehaktballen en hamburgers van Boni is de darmbacterie Listeria aangetroffen, zo meldt de NVWA. Het gaat om gebraden ballen gehakt met ui (streepjescode 8716528997112), naturel gehaktballen (8716528997082) en gegaarde hamburgers (2368425). Alle producten die vanaf 1 januari tot en met 3 maart zijn verkocht, worden teruggeroepen. Vorige week waren er ook al recalls van Deen, Jan Linders en Hoogvliet in verband met besmettingen met listeria bij gebraden rundvleesproducten.

Fout in verpakkingsproces bij Plus

Plus roept een gerooktekipsalade terug wegens een fout in het verpakkingsproces. Het gaat om de Plus Gerooktekipsalade Beter Leven 1 met houdbaarheidsdatum 24-04-2019. Door de fout is er gerookte kipspread in de verpakking beland en staat op het etiket niet vermeld dat het product melk (lactose), selderij en mosterd bevat. Dit kan schadelijk zijn voor mensen met een melk-, selderij- of mosterdallergie.