nieuws

Lidl roept snoep en woksaus terug

Assortiment 1689

Lidl roept snoep en woksaus terug

HUIZEN – Lidl haalt Tum Tums en Tum Tum Family Mix van het merk Sugarland  en woksaus Roti Mama Cariba uit de schappen.

De discounter roept klanten met een allergie op het snoepgoed en de woksaus terug te brengen. Lidl haalt het snoepgoed uit het schap doet de recall omdat het snoepgoed melkeiwitten kan bevatten. Een allergeen dat niet staat vermeld op de ingrediëntendeclaratie op de verpakking. De woksaus bevat het niet op de verpakking vermelde allergeen selderij. Dat melden zowel de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) als Lidl op hun website.

Snoepgoed

De waarschuwing geldt voor alle verpakkingen Tum Tums en Tum Tum Family Mix. Het betreft de houdbaarheidsdata tot en met 31-08-2020. Klanten met een allergie voor melkeiwit, wordt dringend aangeraden het snoepgoed niet te consumeren en terug te brengen naar een Lidl-filiaal. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terug. Klanten die geen allergie voor melkeiwit hebben kunnen de Tum Tum producten zonder gevaar eten.

Woksaus

De recall van de woksaus betreft ook een niet vermeld allergeen. ‘Bij een onderzoek is gebleken dat de Roti Woksaus het allergeen selderij bevat, welke niet vermeld staat op de verpakking. Deze waarschuwing geldt voor alle verpakkingen met een houdbaarheidsdatum tot en met 6-9-2019 en EAN-code 20977597.’ Klanten met een allergie voor selderij wordt dringend aangeraden dit product niet te consumeren en terug te brengen naar een Lidl-filiaal. Klanten die geen allergie voor selderij hebben kunnen de Roti Woksaus gerust eten.

Oproep op Facebook

Zowel de NVWA als Lidl verspreidden de veiligheidswaarschuwingen ook via social media zoals Facebook en twitter.

Reageer op dit artikel