Hoogvliet haalt reeks vleesproducten terug

Hoogvliet haalt reeks vleesproducten terug

ALPHEN AAN DEN RIJN - Supermarktketen Hoogvliet haalt een reeks varkensvleesproducten terug uit de winkels. Tijdens een controle is in de producten salmonella aangetroffen.

Dat meldt Hoogvliet in een veiligheidswaarschuwing op de eigen website. Het gaat om verschillende vleesproducten: Hoogvliet varkenshamburgers, verse varkensworst, varkenssaucijs, gemengd gehakt en mager varkensgehakt. 'Met het oog op de veiligheid van onze klanten is daarom uit voorzorg besloten deze producten uit onze winkels te verwijderen', zo meldt de supermarktketen. Het betreft producten met een houdbaarheidsdatum tussen 31 juli en 2 augustus.

Vleesproducten uit Hoogvliet-slagerij

Deze producten zijn geproduceerd in de Hoogvliet slagerij en zijn herkenbaar aan het EG-nummer 800. 'Dit nummer vindt u terug op het etiket in de vorm van een ovaal', zo legt Hoogvliet uit aan zijn klanten. Die worden opgeroepen de producten niet te consumeren en terug te brengen naar een Hoogvliet-vestiging, waar het aankoopbedrag zal worden terugbetaald.

Recordaantal recalls

De recall van Hoogvliet is al de negentiende van deze maand. Over het hele jaar gekeken, staat de teller op 63 recalls. Dat blijkt uit gegevens van VMTFoodSafety. Recentelijk zorgde een listeria-bacterie voor veel problemen. De terugroepactie van diepvriesproducten van het Belgische groentebedrijf Greenyard, die met listeria besmet waren, heeft onder andere Coop en Emté getroffen.

Lees ook: Hoogvliet heeft nieuwe financiële topman

Joep Meijsen

Joep Meijsen

Portal manager

Joep Meijsen is als portal manager verantwoordelijk voor Distrifood.nl. Als verslaggever maakt hij interviews, reportages en nieuwsberichten en schrijft hij commentaren en analyses.