FreshRecruitment
'Hybride' en andere termen waar je trek van krijgt
Hybride gehakt, is dat de manier om Nederlanders minder vlees te laten eten? Duurzaamheidsexpert Mark Soetman laat er zijn gedachten over gaan.
Hybride gehakt, is dat de manier om Nederlanders minder vlees te laten eten? Duurzaamheidsexpert Mark Soetman laat er zijn gedachten over gaan.
Het schap met vleesvervangers leek tot in de hemel te kunnen groeien. Start-ups profiteerden van het 'gratis geld'. Inmiddels is de groei eruit. Duurzaamheidsexpert Mark Soetman adviseert uithuilen en opnieuw beginnen.
Bert Baron volgt de stappen die supermarkten zetten op het gebied van duurzaamheid met interesse. Als vleesliefhebber moet ook hij echter nog een hobbel nemen.
Vegan oesterzwamreepjes. Distrifood-redacteur Sanne Veldhoven staarde naar het label met blauwe opdruk. De woorden 'vegan' en 'oesterzwamreepjes' waren haarscherp. Het stond er echt.
Uit cijfers van IRI blijkt dat de omzetgroei in vleesvervangers stokt in het laatste kwartaal van 2021. Ochama brengt de prijs van vleesvervangers omlaag naar dat van vlees. Lossen supermarkten het omzetprobleem niet beter op door vlees in prijs te verhogen naar een ware prijs?
Plus-bedrijfsleider Hugo Bouman staat met zijn dochter bij het vleesschap en ontdekt hoe lastig het is een 11-jarige de waarde van vlees en vleesvervangers uit te leggen.
DOETINCHEM - De ene na de andere nieuwe vleesvervangers stroomt het supermarktschap in. Minder vlees eten is beter voor het milieu, luidt het credo. Voor supermarkten is deze categorie een goudmijn. Maar hoe goed gezond zijn deze alternatieven voor een stukje vlees eigenlijk voor de eigen gezondheid?
Nederlanders zijn de kampioen vleesvervangers eten van Europa, maar het aandeel is nog steeds schokkend laag. Maak ze eens lekkerder, suggereert Distrifood-redacteur, en fervent liefhebber van een mooi stukje vlees, Ron Jansen.
Vleesvervangers behoren in schapruimte tot de snelstgroeiende productgroepen in de supermarkt. Steeds meer fabrikanten komen met vegetarische alternatieven. Het omzetaandeel blijft echter beperkt. Distrifood-redacteur Diane Essenburg analyseert of vleesvervangers wel alle moeite waard zijn.
Ik ken Ruud Zanders al een aantal jaren als innovatief serieel ondernemer in de pluimveebranche, meer specifiek legstallen. Hij was mede-initiator van de Rondeel-stallen (ontstaan als samenwerking tussen retail, ngo, out-of-home, universiteit en ondernemers uit de branche) en nu van de Kipsterstallen, waarvan de eieren verkocht worden in de blauwe doosjes van vijf bij Lidl. Ruud is altijd op zoek naar the next step en de laatste jaren zoekt hij daarin ook naar het verminderen van het aantal dieren in het agrocomplex. Hij is zelf veganist geworden. Kippenstalhouder en veganist, het is Ruud ten voeten uit.