Alles over Conserven

Nicole Freid, algemeen directeur van Hak. Foto: Hak

Hak verlaagt prijzen: 'We accepteren een lagere marge'

Hak kondigt aan adviesprijzen van peulvruchten te verlagen. Het bedrijf accepteert een lagere marge om consumenten te overtuigen vaker voor kikkererwten en kidneybonen te kiezen.

Nicole Freid, algemeen directeur van Hak. Foto: Hak

Interview: Hak-topvrouw over voedselschaarste en vleesvervangers

Honderden euro's per jaar besparen, minder CO2-uitstoot, en een gezondere maaltijd. Nicole Freid, algemeen directeur bij Hak, somt de voordelen van het eten van meer peulvruchten zo op. Maar om dat voor elkaar te krijgen, heeft ze wel de hulp van supermarkten nodig. 'Supermarkten kunnen een hele grote invloed hebben op het eetgedrag van mensen.' Een gesprek met de topvrouw van het groente- en bonenconcern over de samenwerking met retailers, voedselonzekerheid als gevolg van klimaatverandering en het vermijden van het woord vegan.

Duitse Bonduelle-blikjes in de schappen van Jumbo. Foto: DIstrifood

Jumbo verkoopt na maandenlange boycot Duitse Bonduelle-producten

Jumbo verkoopt online en in de winkels groente van Bonduelle in Duitse blikken. Dat terwijl Jumbo al een aantal maanden een conflict heeft met Bonduelle.

Directeur Ruben Bringsken van Jamael Food Group. Foto: Jamael Food Group.

Private labelaar: 'Lege schappen echt gevaar voor supermarkten'

Klimaatverandering bedreigt in toenemende mate de oogsten. Hierdoor komt de beschikbaarheid van veel soorten groenten en fruit in gevaar. Om volle schappen te blijven garanderen zijn langdurige samenwerking en meerjarencontracten nodig. Jaarcontracten met afspraken over prijs en volumes die supermarkten hanteren, zijn niet meer van deze tijd, vindt directeur Ruben Bringsken van Jamael Food Group. De privatelabelfabrikant produceert groente- en fruitconserven onder het huismerk voor vrijwel alle retailers.

Mark Soetman

Met de botte bijl geHakt

Mark Soetman kijkt met een duurzame blik naar de levensmiddelenbranche en ziet een conservenleverancier bijzondere keuzes maken.

Liesbeth Dufornee, Head of Category Development en Rebecca Aalbers, Senior Brand Manager Ambient Benelux.

Bonduelle versnelt eiwittransitie met verrassende peulvruchten

Bonduelle introduceert vier nieuwe soorten moderne peulvruchten. Verrassende varianten die Nederland helpen in de steeds belangrijker wordende zoektocht naar een lekker, gevarieerd en plantaardig eetpatroon. Bovendien onthult 's werelds grootste groentenmerk een nieuwe look and feel.

Nicole Freid: ‘Wij gaan niet voor winstmaximalisatie maar voor impactmaximalisatie.’

'Duurzaam worden en betaalbaar blijven vraagt om 'balancing act''

Met de komst van een nieuwe directeur gaat HAK volop door op de ingeslagen weg naar verdere verduurzaming van de keten. De eerste stappen naar een biologisch assortiment zijn gezet en er zijn nieuwe initiatieven voor duurzamere én betaalbare producten.

Lege schappen zijn een echt gevaar door klimaatsverandering, stelt Ruben Bringsken van Jamael Food Group. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Bond test appelmoes Servero en Jumbo als beste

DEN HAAG - De biologische appelmoes van Servero komt als winnaar uit een test van de Consumentenbond. Appelpuree Biologisch van Jumbo is Beste Koop.

Key Accountmanager Peter-Paul Balk en Head of Category Development Liesbeth Dufornee.

Bonduelle helpt consument meer peulvruchten te eten

Peulvruchten hebben de wind mee. Het segment is niet alleen gezond, lekker, veelzijdig en betaalbaar, maar speelt ook een belangrijke rol bij de eiwittransitie. 'De peulvrucht is een pure natuurlijke vervanger van vlees', verklaart Peter-Paul Balk, Key Accountmanager bij Bonduelle. En met de Reset je Recept-campagne gaat 's werelds grootste groentemerk consumenten helpen om op een makkelijke en lekkere manier meer groente en peulvruchten te eten.

Foto: Studio Kastermans

Hak stopt tijdelijk productie vanwege hoge energieprijzen

GIESSEN - Conservenfabrikant Hak legt deze winter zes weken de productie stil vanwege de hoge energieprijzen.